Bağımsız Türkiye Parti (BTP) Bolu 1. sıra milletvekili adayı İsmail İnceayan ve 3. sıra milletvekili adayı Mustafa Yağcı ile beraber il yöneticileri AİBÜ'de ziyaretlerde bulundu. Üniversite gençleri ile de sohbet eden İnceayan, BTP'nin gençlere yönelik projelerinden bahsetti.

İnceayan; Sizleri doğuştan, iş sahibi olana kadar ekonomide yük olarak gören Kapitalizmin çarklarına ram olmuş iktidar, muhalefet bütün partilerin gençlere yönelik açıklanan projeleri geçlerimizin tamamını kapsamıyor. Ülkemizdeki Gençlerimizin sorunlarını çözmüyor. Çözemezler. Bizim gençliğe verdiğimiz önemi hiçbir partide göremezsiniz. İnsanı, doğduğu günden ölene kadar ele alan, inancımızı doya doya yaşatarak ahiretimizi de kazandıran ve ekonomimizin sürekli büyümesi için sizleri en güzel kaynak olarak gören, Genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar BAŞ beye ait dünyanın yeni ekonomik sistemi MEM'i uygulayacak BTP' nin projelerini çok iyi okumalısınız ve takip etmelisiniz.

Bakın, biz gençlerimize BTP olarak eğitim masrafları, anne–babanın sırtında değil, devletin sorumluluğunda olacaktır. Evlenmek isteyen gençlerimize faizsiz, uzun vadeli evlenme kredisi vereceğiz. Okumak isteyen gençlerimiz bugün üniversite sınavı yüzünden okuyamıyor. Bir yeteneği ve projesi olan genç kendi işini açamıyor. Çalışmak istediği halde iş bulamıyor. Bu durum belki günümüz dünyasında normal olsa da Milli Devlet için durum tamamen farklıdır. Milli Devlet vatandaşlarımızın doğuştan gelen haklarını sadece aramalarına imkan tanımaz; aynı zamanda bu hakları onlara yaşatmakta kendini sorumlu hisseder. Bu nedenle biz üniversite sınavlarını kaldıracağız. Üniversite harçları kaldırılacak. 30 yaş altı beklemede olan öğrenciler hızlandırılmış eğitimle mezun edeceğiz. Mezun olan tüm gençlere iş imkanı devlet garantisinde olacak. Her mezun işe alınacak. kadro problemi kalmayacak. Gençlerimize ait hakları Ayrıca reşit olana kadar 250 TL çocuk maaşı, 1000 TL vatandaşlık maaşı, işçi veya memur olduğunda 5000TL asgari ücret alarak, sosyal devletin imkanlarından yararlanacak ve kaynaklarından haklarını alacaklardır.” dedi.

3.sıra milletvekili adayı Mustafa Yağcı ise bir milletin kendine has genç profili olması gerektiğinden bahsederek konuşmasına şöyle devam etti; Her ülkenin kendine has bir genç profili vardır. Dünyada hal böyle iken Türk gencine has özellikler tek tek yok edilmeye çalışılıyor. Türk genci deyince bugün ne aklımıza geliyor? Kısa bir tanım yapmak çok mümkün olmasa da Türk genci ırkçı değil; Lazı, Kürdü, Çerkezi, Arabı ve Acemi ile Türk milletinin her ferdini özkardeşi gören milliyetçi dindar gençliktir. Bizim milliyetçilik anlayışımızda kafatasçılığa, insanları ötekileştirmeye yer yoktur. Türk genci dindardır ama fundamentalist değildir. Öyle bir eğitim sistemi inşa edeceğiz ki dünyanın neresinde olursa olsun bu genç Türk olmalı” denilecek. Millet olmanın birlik beraberliğimiz için can damarı olduğunu bilen ve Hacı Bektaşı Veli'nin Türk Milletini yoğurduğu kardeşlik ve sevgi hamuruyla yoğrulan, küreselleşen dünyanın kapitalizmine karşı, Prof. Dr. Haydar Baş beye ait olan ve dünyada birçok ülkede parça parça uygulanan Milli Ekonomi Modeli' ni savunan ve sadece kendi bölgemizin değil; tüm dünyanın can, mal, namus emniyeti, din ve vicdan hürriyetini doya doya yaşaması için mücadele eden bir gençlik yetiştireceğiz.

BTP olarak, ABD ve AB müttefiki olan mandacılardan değil, Bağımsızlığı karakter edinmiş Tam Bağımsızlık Sevdalısı Gençlik olacak. Hz. İmam ALİ (KV)' nin "Aslan olarak bir gün yaşamak, koyun olarak bin yıl yaşamaktan iyidir" sözü ile M. Kemal ATATÜRK'ün "Bağımsızlık Benim Karakterimdir" sözünü hayat felsefesi yaparak bağımsızlık değerini hücrelerine kadar yaşayan gençler yetiştireceğiz” dedi. Haber Merkezi