Bağımsız Türkiye Partisi Bolu Milletvekili adayları İsmail İnceayan ve Mustafa Yağcı; BTP Bolu Kadın Kollarının açmış olduğu standları ziyaret etti. Standların başında basın mensuplarına açıklama yapan BTP 1. Sıra Milletvekili adayı İsmail İnceayan; Ev hanımı maaşı olarak 1500 TL almaları tüm kadınlarımızın hakkıdır” dedi.

Çalışmalarına hız veren İnceayan, BTP'nin uygulayacağı Milli Ekonomi Modeli'nin kadınlara yönelik sosyal devlet projelerine deyindi. İnceayan, Öncelikle bizler tüm annelerimize, kadınlarımıza; Hz. Fatıma annemize, Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Molla Zübeyde anamıza duyduğumuz sevgi ve muhabbetle yaklaşıyoruz. Onların şahsında bizleri yetiştiren, dokuz ay karnında taşıyan, Onlara öf bile demeyin” hadisine mazhar olan, devletin çekirdeğini, temelini oluşturan ailenin kurucusu annelerimizin, kadınlarımızın emeğinin karşılığı nedir acaba, Hiç düşündünüz mü? Annemizin müthiş özverileriyle yetişen bizler; onlara esasen insanların doğuştan gelen tüm haklarını veriyor muyuz? Veya kadınların haklarını verebilen bir anlayış, ekonomik sistem var mı? Onlara verdiğimiz haklar yeterli mi?

Onların can emniyetini, mal emniyetini ve namus emniyetini bile sağlayamayan; evet doğuştan gelen en bariz haklarını bile onlara veremeyen kapitalizm sisteminin, bu sistemin adamı olan bir iktidarın, muhalefet partilerinin elinde ezilen kadınlarımız bizim projelerimizi çok iyi okumalıdır” dedi. İnceayan şöyle devam etti;

“Düyada kadına haklarını veren tek ekonomik sistem MEM'dir”

Çünkü Milli Ekonomi Modeli hariç dünyadaki mevcut ekonomik sistemler kadını, çocuğu, emekliyi ekonominin sırtında bir yük olarak görürken; dünyada tek tüketim analizine sahip Milli Ekonomi Modeli; tüketmek kaynaktır” temel bakış açısından yola çıkarak; her ev hanımına 1.500 TL maaş, işçi, memur ve emekli olan kadınlarımıza 5.000 TL maaş, çocuklara 250 TL maaş, doğum ikramiyesi olarak 15.000 TL ve vatandaşlık maaşı olarak da 1.000 TL maaş verecektir.

“Ev hanımına maaş vermek vaad değil bir mem kuralıdır”

Ev hanımı işçi statüsüne alıp ona günümüz şartlarında 1500 TL maaş vermeyi hakkı olarak gören Prof. Dr. Haydar Baş beye ait olan MEM'ni uygulayacağız. Tabii bunu yaparken hamasi bir söylem ya da vaatten bahsetmiyoruz. Ve ya oy almak için söylemiyoruz. Biz Milli Ekonomi Modeli'nin insan hakları çerçevesinde ele aldığı kadınımızın aslında sahip olduğu tüm haklarını onlara iade edeceğiz. Bunu yaparken ekonomi çarklarının sağlıklı işleyebilmesi için en önemli kaynak ve aynı zamanda en iyi tüketiciler olan kadınlarımızın tüketebilme kabiliyetlerini onlara kazandıracağız. Bizim iktidarımızda Baba devlet kadınlarımıza çocuklarımıza kaynaklarından pay ederek doğrudan maaşlarını verecek.

BTP Bolu 2. Sıra adayı Mustafa Yağcı ise terör olayları ile ilgili kısa bir değerlendirme yaparak; Terörü insanlık tarihinden silecek ve bitirecek tek parti biziz. Vatandaşına maaş veren, ev hanımına maaş veren, çocuklarına maaş veren bir devlete karşı hiçbir güç terör oluşturamayacaktır. MEM, Terör kelimesini sözlüklerden bile silinecek” dedi.

Yağcı projelerini tekrar özetleyerek;”Tüm bu projelerimizin uygulandığı bizim dönemimizde kadınlarımız, dünyada cennet hayatı yaşayacaklar. Her yerde kraliçe gibi karşılanacaklardır” diyerek konuşmasına son verdi. Haber Merkezi