Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Milletvekili adaylarını görkemli bir törenle tanıttı. Tanıtım töreninde seçim beyannamesi de açıklandı.

Ortaya koyduğu çözümlerle Türkiye siyasetine mührünü vuran ve genel başkanlığını Prof. Dr. Haydar Baş'ın yaptığı BTP, 1 Kasım'da yapılacak seçimlere 81 ilde katılacak 550 ‘yerli ve milli' milletvekili adayını Ankara'da düzenlenen coşkulu törenle tanıttı. BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi İstanbul 3. bölge 1. sıra milletvekili adayı olarak seçime giriyor. BTP Bolu Milletvekili Adayları, İsmail İnceayan(1), Suat Hayri Sapmaz(2) ve Mustafa Yağcı(3) yapılan programla görücüye çıktı. Katılımın yoğun olduğu coşkulu programda BTP projeleri çok dikkat çekti.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) 81 ilde seçime katılacak 550 milletvekili adayını Cuma günü Ankara Pursaklar'daki Özler Asfor Salonu'nda gerçekleştirilen törenle tanıttı. 550 milletvekilinin il il sahneye çağrılarak tanıtıldığı törenin sonunda BTP Genel Bşk. Yrd. Dr. Abdullah Terzi tarafından BTP'nin seçim beyannamesi okundu. BTP, beyannamesinde üniter ve ulus devlet anlayışının devamından yana olduğunu vurguluyor ve demokratik yollarla bölünme ve parçalanma anlamına gelen başkanlık sistemine hayır diyor. Bu amaçla talep edilen 400 milletvekilinin ülkeyi huzura değil, bölünmeye götüreceği, bunun bir büyük İsrail devleti projesi olduğu, böyle bir bölünme neticesinde ise milletimizin Laz'ıyla, Kürt'üyle, Türk'üyle, Boşnak'ıyla gidecek bir vatan bulamayacağı, Filistinlinin kaderini yaşayacağı vurgulandı.

Bugün dış odaklı terör meselesinin silahla, telin mitingleriyle halledilemeyeceği, bu tür telin mitinglerinin bir Türk-Kürt çatışmasına neden olabileceği belirtildi ve terörün ancak Milli Ekonomi Modeli ve onun bir projesi olan Vatandaşlık Maaşı ile çözülebileceği vurgulandı.

BTP AB'ye hayır dedi. Programın AB bahsinde; dağılmakta olan ve Türkiye'yi asla içine almayacak olan AB'ye ve onların taviz taleplerine hayır denildi. Ne AB, ne ABD, ne de IMF tek çözüm bağımsız Türkiye” denildi. İç ve dış meseleler için siyasilere göre değişmeyeceği, milli menfaatlere uygun bir devlet politikası belirlenmesi gerektiği vurgulandı.

Hukuk ve adalet konusunda; devletlere düşen asıl vazifenin bireylerin doğuştan getirdiği temel hakları vatandaşlara sunulacağı ve siyasetin görevinin insanımızın bu hak ve özgürlükleri yaşanmasını teminat altına almak olduğu belirtildi. Bu noktada bireylere eşit hakları pratik olarak sağlayacağı dünyada tek proje olduğu iddia edilen, Prof. Dr Baş'a ait Sosyal Devlet-Milli Devlet” tezinin uygulanacağı vurgulandı. Ekonomide bugünkü kriz tablosu rakamlarla ifade edildi, ardından da bu krizden kurtuluşun tek anahtarının Milli Ekonomi Modeli olduğu söylendi ve bu projeler tek tek sayıldı. Modelin, her bir Türk vatandaşına hak ettiği şekilde yaşatacağı iddia edilen; 1000 TL Vatandaşlık Maaşı, 1500 ev hanımı maaşı, 5000 TL asgari ücret, 250 TL çocuk parası, 15000 TL doğum parası gibi iddialı projeleri tek tek sayıldı.

Programda BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş beye ait olan Milli Ekonomi Modeli'nin tüketimden yola çıkan, dünyada tüketim endeksli ilk ve tek analiz olduğu, sürekli büyümeyi, adil gelir dağılımını ve de tam istihdamı sağlayan tek model olduğu vurgulandı. Modeli dünyada uygulayan devletlerden örnekler verildi. Milli Ekonomi Modeli Prof. Dr. Haydar Baş beye ait tescilli bir markadır. Özellikle Milli Ekonomi Modeli'nin, Prof. Dr. Haydar Baş adına tescilli bir marka olduğu, modelin dünya çapında ve kamuoyu nezdindeki itibarından ve meşhurluğundan istifade etmek için ismini çalmaya çalışanların ise suç işlediği vurgulandı.

Alevi vatandaşlarımızın cemevlerinin ibadethane statüsüne geçirileceği, dedelerinin maaşa bağlanacağı ifade edildi. Sosyal devlet projelerinin ve diğer ekonomik faaliyetlerin yapılabilmesi için gerekli olan kaynağın yıllık 1,56 trilyon lira olduğu belirtildikten sonra; kaynak olarak GSMH karşılığı para basılması, yeraltı kaynaklarının karşılığı para basılması, vergiler ve enerji girdilerinden elde edilen toplam 8 trilyon 725 milyar gibi ihtiyaç duyulanın en az 4 katı kaynak açıklandı.

Milli Ekonomi Modeli gibi biz tezi olmayan, kapitalist anlayışla ekonomiye bakan ve okyanus ötesinden aldıkları icazet sebebiyle onların aklıyla hareket eden diğer siyasi partilerin aşırmaya çalıştıkları bu projeleri asla hayata geçiremeyeceği, bu kaynakları asla devreye koyamayacağı vurgulandı. BTP iktidarında emekli yaşının 50 olacağı ifade edildi. Teşhis ve tedavide, hem özel sektörün hem de devletin hastanelerinden istifade edileceği ve gerek özel, gerekse devlet hastanelerinde bireylerin teşhis, tedavi ve ilaç masraflarının tamamen devlet tarafından karşılanacağı belirtildi. Evi olmayanlara 20 yıl vadeli, faizsiz, kira öder gibi konut temin edileceği ve bu konutların fiyatlarının maliyet fiyatına olacağı vurgulandı. Yerli petrol, doğalgaz, uranyum, biyokütle, jeotermal, güneş, rüzgar, hidrolik, toryum, akıntı, dalga ve daha birçok yerli enerji kaynaklarının devreye konulacağı ve bunun neticesinde BTP iktidarının 18. ayında elektriğin bedava olacağı vurgulandı.

ADAY TANITIM TÖRENİ

Milletvekili adaylarının tanıtım töreni başlamadan önce sahneye davet edilen Bağımsız Türkiye Partisi'nin bazı kurmayları çarpıcı konuşmalar yaptı. Tören öncesi yaptığı çarpıcı konuşmasına Ben bu programı aday tanıtımı olarak görmüyorum. Ben bu programı adam tanıtımı olarak görüyorum” diyerek başlayan BTP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Muharrem Bayraktar, Seçim sonuçları ne olursa olsun yüreğinde vatan aşkı, bayrak aşkı taşıyan Bağımsız Türkiye Partisi kadroları seçimin gerçek galibidir” dedi. Bayraktar şöyle konuştu: Bugün Türkiye'de körler sağırlar birbirini ağırlar tiyatrosu oynanıyor. Ekranlardan millete 4 tane parti pazarlanıyor. Bunlar zaten koalisyon kurmuş durumdalar. AKP'nin Meclis başkan adayı gündeme geliyor, koşar adım MHP destek vererek seçtiriyor. AKP Türk askerini Ortadoğu'ya sokmak için tezkere getiriyor, koşar adım CHP destek veriyor. AKP seçim hükümeti kuracak, koşar adım HDP bakan veriyor. Bunlar zaten koalisyondalar. Bunların birbirinden farkı yok. Sıkıştıkları zaman birbirlerinin yardımlarına koşuyorlar ama milletin önüne çıktıkları zaman kavga ediyorlar. Bunların hepsinin kaynağı aynıdır. Hepsi aynı yerden besleniyor. Bunlardan birine oy verdiğiniz zaman diğerlerine de oy vermiş oluyorsunuz. Buradan millete sesleniyorum. Dün Diyarbakır'a Şiwan Perver'i getirip Kürdistan diye konuşturup milleti kandırdılar bugün de Tuğrul Türkeş'i getirip milliyetçi pozlar verip kandırıyorlar. Dün Kürdistan diyerek kandırdılar bugün milliyiz, yerliyiz diyerek kandırıyorlar. Ey millet sen niye hep kanıyorsun.”

TÜRKİYE'DE MADENLER LOZAN'A GÖRE ÇIKARILAMAZ YALANI

Türkiye'de maden yok” ya da maden var ama Lozan'a göre çıkartamayız” şeklinde yalanlarla milletin kandırılmaya çalışıldığı vurgusu yapılan programda, Maden alanlarımızda, arazilerimizde Atatürk'ün çok sayıda maden işletmesi açtığını bu işletmelerin günümüze kadar faaliyet gösterdiğini ancak günümüz siyasilerinin madenlerimizi yabancılara haraç mezat peşkeşini, bizzat madenler ve onları çıkartmak için yetki verilen yabancı ve yandaş şirketlerin isimleri tek tek sayıldı. Atatürk'ün İtilaf devletlerine kabul ettirdiği Lozan zaferine ve kazanımlarına ayrıntılı olarak yer verildi. BTP iktidarında, ülkemizde 3 katrilyon dolar değerinde var olduğu bilinen madenlerimizin, millileştirileceği, devlet-millet ortaklığında işletileceği ve de tespit edilen madenlerin karşılığı senyorajın devreye konulacağı belirtildi.

BTP iktidarında, lise mezunlarının sınavsız üniversiteye alınacağı, bursların miktar ve adedinin artırılacağı, mezun olanlara ise iş garantisinin verileceği belirtildi. Törende kapanış konuşmasını ise Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili adayı Anayasa hukukçusu Prof. Dr. Ünal Emiroğlu yaptı. Prof. Dr. Haydar Baş'ın tezi olan Milli Ekonomi Modeli'nden diğer siyasilerin kopya çektiğini dile getiren Prof. Dr. Ünal Emiroğlu, Milli ekonomi Modeli Prof. Dr. Haydar Baş'ın tescilli markasıdır” dedi. BTP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Prof. Dr. Emiroğlu şunları söyledi: BTP'nin seçim beyannamesinde yer alan projelerin benzerlerini siyaset hokkabazlarından dinliyorsunuz değil mi? Sınıflarda kopya çekenler olur. Onun da bir faydası var. Kopya çekerken adam öğreniyor. Prof. Dr. Haydar Baş hocamızın tezlerini çalanların bu kabiliyeti bile yok. Kopya çekiyorsun madem öğren bir şey yahu. O da yok! Milli Ekonomi Modeli Haydar hocamızın tescilli markasıdır. Bu markayı başkaları kopyalamasın, istismar etmesin diye hocam gitti en temel hakkını kullandı ve markasını tescil ettirdi. Bu markayız sahibinden başkası kullanamaz bunun adı bu ama projeleri kopyalıyorlar, modeli kopyalıyorlar. Bu bir marka tecavüzüdür. Marka sahibinin kopyacılardan tazminat ve ceza talebi hakkı vardır. Tabi bağımsız yargı varsa.” dedi. Haber Merkezi