Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Bolu milletvekili adayı İsmail İnceayan ve Mustafa Yağcı, Sümer mahallesinde çalışmalarını sürdürdü.

İnceayan; " Bolu esnafına, madenlerimizi Lozan'daki gizli bir anlaşma ile 2023 yılına kadar çıkaramayız söylemleri ile milletimizi kandırdıklarını, bu iddiaların hepsinin büyük bir yalan' olduğunu söyleyerek. Lozan'da böyle bir gizli maddenin olmadığını, 'Sevr dayatmalarını, maddelerini, Lozan'da alınan kararlarmış gibi anlattıklarını ve Atatürk'ün Lozan zaferini hezimetmiş gibi göstermeye çalıştıklarını anlatarak. 'Lozan Türkiye'nin Tapusudur' diyerek, Milletimizi ayıktıran, Bu iddiaların yalan olduğunu ortaya çıkaran, ecnebilerin oyunlarını bozan, BTP Genel Başkanı Haydar Baş'la olalım, BTP ile olalım ' dedi.

“O GÜNLERDE ATATÜRK'ÜN YAPTIĞINI, BU GÜN HAYDAR BAŞ YAPIYOR”

Atatürk'ün İtilaf devletlerine kabul ettirdiği Lozan zaferini ve kazanımlarını ayrıntılı olarak anlatan İnceayan; " Atatürk Lozan'dan sonra maden alanlarımızda, arazilerimizde çok sayıda maden işletmesi açtı. Bu işletmeler günümüze kadar faaliyet gösterdi. Fakat günümüz siyasileri madenlerimizi yabancılara haraç mezat peşkeş çekti. Bizzat madenler ve onları çıkartmak için yetki verilen yabancı ve yandaş şirketlerin isimlerini size tek tek sayabilirim" şeklinde konuştu.

BTP KAYNAKLARINI AÇIKLAYAN TEK PARTİ

İnceayan; "Bizim tapumuz olan Lozan ile yeraltı zenginliklerimizi çıkarma ve işletebilme hakkına sahip olduk. Biliyorsunuz Kaynaklarını açıklayan tek parti BTP olarak Genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş beye ait olan Milli Ekonomi Modeli' ni uygulayacağız. Projelerimiz için, açıkladığımız toplam 8 Tirilyon 725 Milyar TL'lik yıllık gelir elde edeceğimiz dört ana kaynağımız var. (Bunlar 3 katrilyon dolarlık yer altı madenlerimizden (6 Trilyon TL), alın terimizden yıllık elde edilecek (2TrilyonTL), bizim dönemimizde toplanacak vergiden (500 MilyarTL) ve enerji kaynaklarımızdan(225 MilyarTL) elde edeceğimiz yıllık gelirlerdir. Genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş bey Lozan konusunu, Maden konusunu gerek Ekranlarda ve gerekse hemen hemen her programda sürekli bu uyarıları milletimize yapıyor. Ayıkmıyoruz. 3 katrilyon dolarlık yeraltı kaynaklarımızın işlendiği takdirde ise en az on kat değer kazanacağından bahsediyor ayıkmıyoruz' diyen İnceayan; "BTP olarak, bu milli serveti Lozan'la elde ettiğimiz hakkı kullanarak tüm yer altı kaynaklarımızı devlet-millet ortaklığıyla işleteceğiz, bu madenlerimizden elde edilecek geliri ise milletimizle paylaşacağız. Bunu milletimiz iyi okusun'' ifadelerini kullandı.

ESNAFA DESTEK BTP'DEN

Esnaf ziyareti esnasında partisinin projelerini sıralayan İnceayan; 'Sosyal devlet Milli Devlet projelerimizle Proje mukabili devlet babası esnafına, proje sahibi herkese faizsiz uzun vadeli kredi vererek, 100 bin liranın altında geliri olandan vergi almayarak, bir yandan esnafı güçlendirecek diğer yandan, Milli Ekonomi Modelinin uygulamalarıyla elde edilecek kaynaklarımızdan vatandaşımızın cebine her ay vatandaşlık maaşı 1000TL, işçiye, memura, emekliye asgari ücret 5000TL, ev hanımı maaşı 1500TL, çocuk maaşı 250TL, para koyarak esnafın her türlü ürününe müşteri hazırlayacak 'dedi. Haber Merkezi