Bağımsız Türkiye Partisi 81 il 550 Milletvekilinin tanıtıldığı aday tanıtım programı geçtiğimiz Pazar günü yapıldı.

BTP Bolu Milletvekili Adayları İsmail İnceayan, Suat Hayri Sapmaz ve Mustafa Yağcı yapılan programla görücüye çıktı. Katılımın yoğun olduğu coşkulu programda BTP projeleri dikkat çekti. Programın kapanış konuşmasını BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş yaptı. Yaklaşık 1 saat süren konuşmasında Baş, okunan BTP'nin seçim beyannamesi ile ilgili olarak ‘'BTP' nin Sosyal Devlet Milli Devlet Projeleri vaat değil, Mili Ekonomi Modeli'nin kurallarıdır'' dedi.

BTP SEÇİM BEYANNAMESİNİ AÇIKLADI

Bağımsız Türkiye Partisi'nin (BTP) Pazar günü İstanbul Cevahir Kongre Merkezi'nde yapılan milletvekili adayı tanıtım toplantısında 7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimleri Seçim Beyannamesi açıklandı. Kapsamlı ve ayrıntılı olmasıyla dikkatleri çeken seçim beyannamesinde Bağımsız Türkiye Partisi diğer partilerin aksine millete söz verdiği projeleri gerçekleştirecek yepyeni kaynaklarla seçmenin karşısına çıktı. 2001 senesinden bu yana taklit edilen projelerimiz, bu seçimi tamamen yönlendirmekte; diğer partilerin bizden çaldığı projeler yazılı, görsel ve sosyal medyada her gün yer bulmaktadır” denilen beyannamede şunlar kaydedildi: Taklide değil de aslına oy verecek milletimiz, BTP'nin tek ümitleri olduğunu görmektedir. Arz ettiğimiz bu beyanname, Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş'ın 9 tane uluslararası kongreye konu olan "Milli Ekonomi Modeli”ne ve bu modelin uygulanacağı devleti kaleme aldığı Sosyal Devlet-Milli Devlet” tezine dayandırılarak hazırlanmıştır. Hal böyleyken kaynak nerede?” sorusu da sadece BTP seçim beyannamesinde tam manasıyla cevap bulmaktadır”

BTP'NİN PROJELERİ NOTER TASTİKLİDİR

Projelerini noter tastikli senetler haline dönüştüren Bağımsız Türkiye Partisi bu hamlesiyle siyasi tarihe geçtiğinin vurgulandığı beyannamede BTP projelerine olan güveni, 2007 seçimlerine hazırlanırken noter tasdikli senetler haline dönüştürmüştü. Yaptığımız; Türk ve dünya siyasetinde bir ilkti. Bugün CHP, neredeyse aynı cümlelerle projelerimizi çalmış, bazılarını Prof. Dr. Haydar Baş'ın 2007'de yaptığı gibi noter tasdiki ile de onaylatmıştır. Vatandaşın sosyal medyada en fazla konuştuğu konu, CHP liderinin açıkladığı seçim beyannamesinde vaad ettiklerinin tamamını Haydar Baş'tan çaldığı” twitleri idi. Ana Muhalefet için çok acı bir akıbet... Şunu hemen ifade edelim; kaynak nerede?” sorusuna cevap veremeyen CHP'nin, projelerden bahsetmesi CHP'ye prestij kaybından başka bir şey kazandırmayacaktır.”

KUŞATILMIŞLIĞA BTP SON VERECEK

“Bağımsız Türkiye Partisi, kuruluş gayesi ve üstlendiği tarihî görev itibariyle; her yönden kuşatılan, tasfiye sürecine sokulan, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni sürüklendiği badirelerden kurtararak, yeniden Kuvayı Milliye ruhu ile ayağa kaldırma hareketidir” vurgusu yapılan BTP seçim beyanmaesinde şunlar kaydedildi: Türkiye Cumhuriyeti'nin tam bağımsızlığını, ulusal egemenliğini, demokratik,laik ve sosyal hukuk devletini, üniter yapısı”nı koruyarak yaşaması, sosyal hukuk devletinin gerçek anlamda hayata geçirilmesi, milli birlik ve bütünlüğün sağlanması, devlet-millet, asker-sivil kaynaşması ile bölgesinde ve dünyada güçlü bir Türk devleti otoritesinin ikame edilmesi, anayasa ve ilgili yasalar çerçevesinde Bağımsız Türkiye Partisi'nin gayesi ve hedefini teşkil etmektedir. Bu gaye ve hedef doğrultusunda BTP, Ne AB, ne ABD, ne IMF; tek çözüm Bağımsız Türkiye” sloganını reel ve bilimsel temele oturtmuş; dış güdümlü-mandacı zihniyetli hiçbir partiye benzemediğini ortaya koymuştur.”

‘BAŞKANLIK SİSTEMİNE HAYIR DİYORUZ'

Bağımsız Türkiye Partisi seçim beyannamesinde üniter devlet yapısını muhafaza ve birlik vurgusu yapıldı ve başkanlık sistemine karşı olunduğu gerekçeleriyle şöyle ortaya konuldu: Biz Bağımsız Türkiye Partisi olarak, üniter ve ulus devlet anlayışının devamından yanayız. Bir siyasi yapılanma tek bir kimlikle anılıyorsa; egemenliğin kaynağı ve sahibi olarak ulusu kabul ediyorsa ulus devlettir. Atatürk,Anadolu topraklarındaki Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Keldani, Yezdani vs. etnik kimlikleri tıpkı Hacı Bektaş Veli gibi İslam hamuru ile yoğurup Müslüman Türk kimliğinde bütünleştirmiştir. Türk üst kimliği Anadolu'yu bütünleştiren kimliktir. Bu üst kimlik bizi ulus devlet yapmıştır. Yine anayasamızda devletin biçiminin üniter devlet olduğu yazar. Üniter devlet, federalizme ve bölgesel yönetime yer vermeyen devlet şeklidir. Bu sebeple biz BTP olarak ulus devleti ve üniter biçimi kabul ediyoruz. Federatif yapının önünü açacak düzenlemeleri reddediyoruz.”

VERGİSİZ BİR TÜRKİYE İNŞA EDİLİYOR

Türkiye'nin içler acısı mevcut ekonomik durumunun ayrıntılı bir şekilde ortaya konulduğu BTP seçim beyannamesinde bu sorunların çaresinin Milli Ekonomi Modeli (MEM) olduğu ifade edildi. Milli Ekonomi Modeli'nin iktisat litaratüründe tüketimden yola çıkan, tüketim eksenli ilk ve tek analiz olduğunun altı çizilen beyannamede ekonomideki icraatler şöyle ortaya konuldu: Faizi sistemden kaldırıyoruz. MEM'de devletin ekonomiye müdahalesi söz konusudur. MEM, vergisiz bir Türkiye demektir. Kaynaklar sınırsız, ihtiyaçlar sınırlı görüşümüz, dünyada kaynak savaşlarını bitirecektir. Kapitalist sistemde devlet bir grup sermayedara çalışır. Sosyalist sistemde, devleti yöneten bir gruba hizmet edilir. MİLLİ DEVLET'TE ise, devlet milleti içindir. BABA DEVLET anlayışı vardır. İlk defa bu modelle işçi, memur, emekli, tarım kesimi, ormancısı, kadını, erkeği, yaşlısı ve özürlüsü ekonomide pay sahibi olacaktır. Bugüne kadar halledilemeyen tüm ekonomi meselelerini halletmiş tek modeldir. Model, Rusya'da Putin iktidarınca, 2013 senesinden bu yana meclisinde kanunlaştırılarak tamamen uygulanmaktadır. BRICS ülkeleri; Rusya, Brezilya, Çin, Güney Afrika ve Hindistan modelin milli paralarla ticaret” kuralını hayata geçirmiştir.” Haber Merkezi