Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Bolu Milletvekili adayları İsmail İnceayan ve Mustafa Yağcı çalışmalarına sanayi esnafını ziyaret ederek devam etti. Diğer partilere Nereden vereceksin?” ve Nasıl vereceksin?” şeklinde soru yöneltmeyen esnaf, projeleri ile dikkat çeken ve kaynaklarını açıklayan BTP adaylarına merak konusu olan 5000 TL asgari ücreti nasıl vereceğini sordu.

BTP Bolu 1. Sıra milletvekili adayı İsmail İnceayan, BTP olarak bizler artık proje ve kaynak açıklamak durumunda kalmıyoruz. Çünkü halkımız projelerimizi diline pelesenk etmiş durumda. Fakat bu işin nasıl olacağını gerçekten merak eden esnafımıza detaylı bilgi veriyoruz” dedi.

BTP'ye oy verelim, Hakkımıza sahip çıkalım

İnceayan, Öncelikle halkımız şunu çok iyi bilmelidir ki, BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş ve kadrosu olarak, biz bu işi çok iyi biliyoruz. 2002 seçimlerinde açıkladığımız 2000 TL asgari ücreti, 2007 seçimlerinde noter tasdikli taahhütnamelerle projelerini halkına duyuran dünyada tek siyasi partisiyiz. Hatta hatırlarsanız o günlerde milletimiz; BTP'yi tek başına iktidar ettiği taktirde bu taahhüdü yerine getiremez ise, Genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş beye maddi manevi tazminat davası açma hakkını elde etmişti. Ancak Milletimiz bizden kopya çeken, çalan, aşıran, Türkiye'yi karanlığa sürükleyen partileri tercih etti. Bakın siyasi bir söylem olsun diye demiyorum; milletimiz Atatürk'ten sonra Türk milletini kurtaracak tek lideri BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş ve kadrosunu sandıklarda seçmedi. Milletimiz kaybetti, kaybetmeye de devam ediyor. Milletimize buradan seslenelim; 1 Kasım'da yine sınanıyoruz, bakın ayıkalım ve aynı hataya düşmeyelim. BTP'ye oy verelim, Hakkımıza sahip çıkalım” dedi.

BTP Bolu 3. sıra Milletvekili adayı Mustafa Yağcı ise, 500'ü aşkın bilim adamı, iktisatçı, akademisyenin, katıldığı 9 uluslar arası kongreyle başta Rusya,BRICS ülkeleri ve 120'yi aşkın ülkede kalkınma programına alınmış , 2013 yılında Prof. Dr. Haydar Baş beyin Rusya Duma'sında konuşmasıyla devlet nezdinde deklaresi yapılan, Kapitalizmi çöpe atan MEM'i uygulayacağız dedi. Yağcı;“ 3 katrilyon dolarlık yeraltı zenginliklerimizin senelik 2 trilyon dolarlık kısmı senyoraja dönüştürülse, bu kaynak bize 1500 yıl yeter diyen BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş bey, gerek tv ekranlarında, gerekse tüm programlarında bunu anlatıyor. Biz milletimizin bir an önce bu sese kulak vermesini istiyoruz” dedi.

MADEN VARLIĞINI TESPİT DAVASI AÇACAĞIZ

BTP döneminde esnafın verdiğinin üzerini devletin tamamlayacağı 5000 TL asgari ücreti nasıl vereceklerini anlatan Yağcı, Türkiye'nin maden varlığını tespit için tespit davası açacağız. Bu tespit davasını kefalet olarak gösterip hazineye bırakacağız. Dava dosyası orada olacak. Buna mukabil her yıl 2 trilyon dolarlık para basma hakkını elde edeceğiz. Bu gelirimizi her yıl kullandığımızda GSMH ile birlikte tam 8 trilyon lira paramız olacak. Bunun mukabilinde bir de vergi gelirlerimizin 500 milyar lira olduğunu kabul ettiğimizde, enerji girdimiz 75 milyar dolar karşılığı 225 milyar TL'yi de eklediğimizde yıllık girdimizin 8 trilyon 725 milyar lira olacak. Peki buna mukabil elimizden çıkan para miktarı ne oluyor? Bu hesaba göre 20 milyon asgari ücretten maaş alan insanları hesap ettiğimizde 5 bin TL'den ayda 100 milyar para eder, yılda 1 trilyon 200 milyar eder. Peki ev hanımlarının vatandaşlık giderine baktığımızda ise toplam 360 milyar lira olduğunu görürüz. O takdirde yılda 1 trilyon 560 milyar giderimiz var. Halbuki bizim elimizde olması gereken para 4.5 trilyon lira. Şimdi söyler misiniz 4.5 trilyon lira elinde girdisi olan bir sermaye sahibi 1 trilyon 560 milyar lirayı ödeyebilir mi ödeyemez mi?” dedi. Haber Merkezi