BSM-Fotoğraf Atölyesi, dönem sonu sergisi 3 Nisan 2013 tarihinde açılıyor.
5. Dönem çalışmalarını Şubat ve Mart aylarında yapan, Bolu Belediyesi Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi-Fotoğraf Atölyesi üyeleri, ‘İznik'ten Kalanlar' adını verdikleri sergiyle, derledikleri gezi fotoğraflarını BSM'de sergileyecekler.
BSM Fotoğraf Atölyesi üyelerinin, 7 hafta süreyle yaptığı 5. Dönem atölye çalışmalarında, fotoğraf sanatındaki değişik konu ve teknikler uygulamalı ve teorik olarak öğretilerek, stüdyo ve dış mekan uygulamaları yapıldı. Bu çalışmalarda sırasıyla; fotoğraf temel bilgisi, fotoğrafın tarihi gelişimi ve fotoğraf sanatı akımları, makine ve ekipmanları, görüntü oluşumu, film ve sensor yapıları, Işık bilgisi, objektifler, stüdyo ve portre çekimleri, kompozisyon ve estetik, dijital fotoğraf temel bilgisi, laboratuvar ve baskı teknikleri konularında bilgiler verildi ve uygulamalar yapıldı.
Ayrıca Grup üyeleri Mart ayı içerisinde, fotoğraf öğretim üyesi ihsan Ayıtkan yönetiminde 60 kişilik bir grupla ‘İznik'e de bir fotoğraf gezisi düzenleyerek, teorik derslerde öğrendikleri bilgileri uygulama olanağı buldular. ‘İznik'ten Kalanlar' adlı sergide yer alan fotoğraflar da bu gezide çekilen fotoğraflardan oluşuyor.
Sergi açılışı, 03 Nisan 2013 Çarşamba günü saat 17.30'da, Bolu Belediyesi Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi, sergi salonunda gerçekleşecek.