Bolu Güzel sanatlar ve Spor Lisesi öğrencilerinin 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Grafik Tasarım Dersinde oluşturdukları özgün baskı resim çalışmalarından oluşan sergi BSM'de açıldı
Açılışa, Bolu Vali Yardımcısı Necdet Özeroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Alpdoğan, daire ve okul Müdürleri, öğretmen ve öğrenciler ile kalabalık bir davetli grubu katıldı.
Açılış öncesi, konuşmalarda sergi hakkında bilgiler verilmesinin ardından söz alan Vali Yardımcısı Necdet Özeroğlu, Güzel Sanatlar Lisesi'nin bugünkü sergisi, içeri girmeden çok güzel olduğunu düşündüğüm bir sergi. Tüm Güzel Sanatlar Liseleri bizim yüz aklarımızdır. Sanat eğitiminin yapıldığı, çok önemli olduğuna inandığım bu eğitimin insan yapısını değiştirdiği, her şeyin güzelliklerle görülmesini sağladığı bir sistem olduğuna inanıyorum. Resim ve müzik bizim zamanımızda seçmeliydi, ya müziği ya resmi seçerdiniz. Bunlardan birini seçip eğitim süremiz boyunca o konuda uzmanlaşırdık. Yetenek araştırması yapmazlardı, öğrencinin kendisine bırakırlardı da biz öyle seçerdik. Birde şunu sorardık; zorluğunu. Resmin lise son sınıfta Sanat Tarihi olması nedeniyle genellikle resimden kaçardı insanlar. Resim biraz zordu ama bizim öğretmenimiz bir gün; -Arkadaşlar, resim insanın yaşantısını belirliyor. Belki sizin hayatınızda en önemli ol alacak niteliklerden biridir- demişti. Resim giyim kuşamınızdan eş seçiminize kadar her alana etki eder. O nedenle sanatın en önemli dallarından birisi.
12.sınıf öğrencilerini kutluyorum, bu sergiyi hazırlayan öğretmenleri tebrik ediyorum, yöneticileri kutluyorum ve serginin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra davetliler sergide yer alan değişik ‘özgünbaskı' türü öğrenci çalışmalarını inceledi.
Sergide, Öğrencilerin duygu, düşünce ve gözlemlerinin ürünü olan çalışmalar, manzara, natürmort, portre, günlük yaşam konularını içeriyor.
Bolu Belediyesi-Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi'nde açılan sergi, 15-28 şubat 2013 tarihleri arasında gezilebilecek.