Bolu Belediyesi Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi Köroğlu Türk Halk Müziği Korusu tarafından Saygılarla – Sevgilerle – Türkülerle” temalı Türk Halk Müziği Gençlik Konseri düzenlendi.
Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen Konsere Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Keskin, Ömer Eru, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güler Mert ve çok sayıda sanatsever katıldı.
İki bölümden oluşan konserde Türkiye'nin değişik yörelerinden derlenen eserleri büyük bir ustalıkla seslendiren koro ekibi konuklarına unutulmaz bir gece yaşattılar.
Konserde Vali Yardımcıları da sahne aldı
Vali Yardımcısı Ömer Eru konsere bağlamayla eşlik ederken bir diğer Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Keskin'de Şanlıurfa yöresine ait Geceler Yârim Oldu” ve Kara Sevda” türkülerini ustalıkla seslendirerek sanatseverlerden büyük alkış aldı.
29 eserin seslendirildiği ve yaklaşık üç saat kadar süren konserin sonunda ise sahneye çıkan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz Türk Halk Müziği'ne katkıda bulunanlara teşekkür plaketi takdim ederek kısa bir kapanış konuşması yaptı.
Başkan Yılmaz konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Bolu Belediyesi Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi Köroğlu Türk Halk Müziği Korusu Şefimizi ve ekibini performanslarından ve şehrimizde yürüttükleri sanatsal faaliyetlerden dolayı kutluyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde daha farklı programlar yaparak sahneye çıkacaklar. Yeter ki siz sanatseverler bu salonları hep böyle doldurun” dedi.