Tavukçuluk memleketi Bolu'da devlet tarafından hibe destek alanında yapılan genişleme sonrasında yatırımcıların iştahı kabardı.

Bolu ilinin kümes yapımına kapalı olmasından dolayı devletin verdiği hibe destekten faydalanmak isteyen yatırımcılar Mudurnu ve çevresinde yüksek kapasiteli tavuk kümesleri yapmak için kolları sıvadı. Mudurnu ve çevresinde, Bolu-Mudurnu karayolu güzergahında her geçen gün kümes inşaatlarının sayısı artıyor.

KÖYLERDEKİ KÜMESLER DEPOYA DÖNDÜ

Son yıllarda Mudurnu şehir merkezine yakın yerler olmak üzere bir çok yerde sayıları her geçen gün artan yüksek kapasiteli kümeslerin ardından 1980 ve sonrasında Mudurnulu vatandaşların yaptıkları 3-5 binlik kümesler artık depo veya ahır olarak kullanılıyor, kullanılmayan kümesler ise bu yıl çetin geçen hava şartları nedeni ile göçtü.

ÇİFTÇİLER ATIL DURAN KÜMESLER İÇİN BİR PROJE İSTİYOR

Mudurnulu çiftçiler atıl duran ve depo olarak kullanılan kümesler için devletin bir proje yaparak bu alanların verimli hale getirilmesini istiyor. Devlet tarafından köylülere destek verilmesi, atıl duran kümeslerin ise hiç yoktan küçük baş koyun, keçi gibi hayvanlar için ağıl olarak kullanılır hale getirilmesi için destek bekliyor. Haber Merkezi