Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gerede, Mengen, Yeniçağa, Dörtdivan ve Bolu merkezde vatandaşlarla bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek isteyen Bozdağ, Çatı aday Eklemeddin İhsanoğlu'na da eleştirilerde bulundu.

Çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak için Bolu'ya gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ilk olarak Gerede'ye uğradı. Gerede Belediyesi'ni ziyaret eden Bozdağ, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bozdağ, polislerin gözaltına alındığı operasyonlarla ilgili şunları söyledi: "Türkiye'de yaşadığımız bazı tartışmalara baktığımıza bazı kamu görevlilerinin Anayasa ve yasalar dışında başka sahiplerle hareket ettiğine dair çok ciddi eleştiriler var. Biz de böyle bir durumdan rahatsızız. Olmaması lazım. Örneğin bir bakan talimat veriyor. Müsteşarı da bir de ben bunu mahallenin imamına sorayım kasabına sorayım veya bağlı olduğum yere sorup o görevi yerine getiriyorsa orada ciddi bir sorun vardır. Hiçbir devlet kanunları çerçevesinde verilen emirleri kanun dışı yerlerle müzakeresini ve icraya konulmasını istemez. Türkiye Cumhuriyeti kanunları tektir ve biz bu kanunlara uymak zorundayız. Kanun dışına çıkanlara kanunun gücü yeter. Kanunları tanımama konusunda kimse bu kadar keyfi davranmamalıdır. Biz hep söylüyoruz. Yargının bağımsızlığı demek farklı bir özellik değildir. Hiçbir şeyde bağlılık olmak kendi iradesiyle kanun koymak anlamına gelmez” dedi.

Temaslarını tamamlayan Bozdağ daha sonra Mengen, Yeniçağa, Dörtdivan ve Bolu merkezde de partilileriyle bir araya geldi.