AK Parti Hükümeti ile Hizmet Hareketi arasındaki soğuk savaş farklı boyutlar eklenerek devam ediyor. Hizmet Hareketine yakınlığıyla bilinen ve Bolu'da alt komiteleriyle yüzlerce üyesi bulunan Bolu Sanayici İş Adamları Derneği(BOSİAD) yıllardır kentimizde faaliyetlerine devam ederken, 1990 yılından bu yana ülke genelinde örgütlenen Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği(MÜSİAD) Bolu Temsilciliği faaliyete geçiyor. MÜSİAD Bolu İl Temsilcisi olarak Eyüp Uzun atandı.
17 Aralık Operasyonu sonrası AK Parti Hükümetiyle Hizmet arasında oluşan gerginlik her geçen gün katlanarak devam ediyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimat sonrası, Hizmet Hareketine tahsis edilmiş belediye binaları geri alınmaya başlanmıştı.
Sivil toplum örgütleri de bu örtülü savaştan payın alacak gibi. Hizmet Hereketi'ne yakınlığıyla bilinen Bolu Sanayici iş Adamları Derneği, faaliyetlerine alt komiteleriyle birlikte yüzlerce iş adamıyla devam ederken, MÜSİAD da Bolu'da faaliyetlerine başlıyor.
1990 yılından bu yana ülke genelinde temsilcilikler ve şubeler açan Mütakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD), Bolu'da da temsilcilik düzeyinde kuruldu. Başkanlığını Eyüp Uzun'un üstlendiği MÜSİAD'ın 10 kişilik yönetim kurulu da belirlendi.
MÜSİAD yakın bir tarihde temsilcilik binasını da açarak kısa sürede şube statüsüne kavuşmayı hedefleyecek.