Gerede Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, 40 adet boş zirai ilaç kutusu getiren çiftçiye 1 adet 16 lt.'lik sırt pompası pülverizatör veriyor.

Gerede Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü doğal su kaynaklarının, çevrenin ve insan sağlığının korunması amacıyla son iki yıldır uygulanan proje ile boş zirai ilaç kutularını toplamaya devam ediyor. Önceki senelerde 7 adet boş zirai ilaç kutusuna, 1 adet zirai ilaç verilmekteyken, bu yıl 40 adet boş zirai ilaç kutusu getiren vatandaşlara 1 adet 16 lt.'lik sırt pompası(pülverizatör) veriliyor.

“Kullanılmış zirai mücadele ilaç ambalajlarının toplatılması” Çevre kirliliği tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve Gerede'de en önemli sorunlardan biri olmaktadır. Üreticilerin aldıkları ilaçları kullandıktan sonra rastgele çevreye atması, daha sonra bu ambalaj ve kutuların suya karışması özellikle yeraltı sularının ve bunun devamı olan yerüstü sularının kirlenmesine ve buna bağlı olarak balıklara zarar verdiği gibi, yarınlarımıza bırakmamız gereken doğamıza ve verimli tarım alanlarına da olumsuz yönde etki etmektedir. Bu uygulama yılsonuna kadar devam edecek olup, Geredeli tarımcıların gerekli hassasiyeti göstermeleri bekleniyor. Haber Merkezi