Mudurnu'da, 6 yıldır esnaflık yapan Betül Yasul (23), kırtasiye malzemesi verdiği müşterilerinden alacaklarını tahsis edemeyince boçluların isimlerini iş yerinin camına astı.

Yasul, yaptığı açıklamada, 3 yıldır borcunu ödemeyen müşterilerinin olduğunu belirterek, "Esnaflık çok zor bir meslekmiş. Veresiye verirseniz herkesle iyisiniz. Vermezseniz kötü oluyorsunuz. Kaç defter alacaklılarla dolduğu halde bir türlü para getiren yok. Borcu istediğimde küfür bile edenler oluyor. Bende 'öyle yaparsanız, ben de size böyle yaparım' dedim. 'Sizleri teşhir ederim' dedim ve yaptım" ifadelerini kullandı.

Yaptığı iş nedeniyle çok huzurlu olduğunu anlatan Yasul, "Yaklaşık 3 bin lira alacağım var. Bu para benim elimde olsa malzeme alırım. Neden alacaklarım millette dursun. Borcu olanlar bir daha alışverişe gelmiyorlar. Diğer yerlerden parasıyla alırlar, ben de ise borca yazdırıyorlar ve borçları senelerdir duruyor" diye konuştu. Yasul, isimlerini camda görenlerin borçlarını ödemek için geldiğini anlatarak, "Borcunu ödeyenlerin isimlerini tek tek siliyorum. Ödemeyenlerin isimleri de borçlarını verene kadar camda asılı kalacak" dedi. AA