Bolu Belediyespor Kulübü Başkanı Sinan Barut kulübün mali tablosuna ilişkin yaptığı basın açıklamasında, Burası kimsenin babasının malı değil. Burada hiç kimsenin faydası olmadan çalışması veya istihdam olmasının bu saatten sonra mümkün olmayacağını belirtmek istiyorum. Bu nedenle tüm fuzuli masrafları kısacağız” dedi.

Haber: Erol DEĞİRMENCİ

Bolu Belediyespor'un, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın kararı ile Boluspor'a devredilmesinin ardından kamuoyunda bir çok dedikodu çıkmaya başlamıştı. Geçtiğimiz günlerde Bolu Belediyespor Olağanüstü Kongresi'nde başkan seçilen Sinan Barut ise kamuoyunu bilgilendirmek adına basın açıklaması yaptı.

“ŞU AN 3 MİLYON TL BORCUMUZ VAR”

Kulübün mali yapısı ve gelecekte izleyecekleri politikaları açıklayan Başkan Barut, kulübün şu an 3 Milyon TL borcu olduğunu ifade ederek, Bu paranın sürekli kasada olduğu ve sürekli kar getiren bir dernekmiş gibi algılanmasından dolayı kar ve zararlarını açıklamakta zorunluluk hissettik. 2018 yılına ait gelir gider tablosuna bakıldığında gelirin 6 milyon 269 bin TL civarında olduğu ama maalesef giderinin de 7 milyon 481 bin TL olduğu görülmekte. Borç listesine bakıldığında sporculara olan borçların 1 milyon 280 bin TL olduğu, kamu kurumlarına olan borçlarla birlikte bakıldığı zaman yönetimimizin geldiği tarih itibariyle borcun 3 milyon TL olduğu bütün kayıtlarıyla birlikte bize teslim edilmiştir. Şu an 3 milyon TL borcumuz var. Bu nedenle giderleri kısmamız gerektiği de açık şekilde anlaşılmaktadır" dedi.

“BURASI KİMSENİN BABASININ MALI DEĞİL”

Başkan Barut, kulüp içindeki gereksiz harcamalara değinerek tasarrufa gideceklerini açıkladı. Bolu Belediyespor'un kimsenin babasının malı olmadığını söyleyen Başkan Barut, Bizim öncelikli hedefimiz buradaki fuzuli olan tüm masrafları kısmak. Burası kimsenin babasının malı değil. Burada hiç kimsenin faydası olmadan çalışması veya istihdam olmasının bu saatten sonra mümkün olmayacağını belirtmek istiyorum. Bu nedenle tüm fuzuli masrafları kısacağız.Buranın öncelikle sportif faaliyetlerinin yürütüldüğü bir yer haline gelmesi daha sonra sosyal faaliyetlerin ve maddi faaliyetlerin tamamen kısıtlanması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

“KISINTIYA GİDECEĞİZ”

Başarısız spor dallarını ve kulübe zarar veren dallarda kısıntıya gideceklerini söyleyen Barut, Kulübün asıl kurulma amacı ilimizde yaşayan çocuk ve gençlerin spor yapmalarını sağlamak ve onların gelecekte ülkemizi temsil edecek noktalara taşımak ve ilimizin spor turizmi noktasında katkı sağlama amacı olmasına rağmen bazı branşlarda baktığımız zaman ilimiz dışında çok sayıda sporcunun istihdam edildiği, bu sporculara çok fazla paralar ödendiği, burada çok daha fazla sporcu istihdam edilme olanağı varken çok fazla başarılı olmayan branşlardan ve ödenen paralardan dolayı borç durumunun arttığı görülmektedir. 17 branşta 3 bin 86 sporcunun bulunduğu Bolu Belediyespor'un bazı branşlarda kısıntıya gidilerek daha fazla başarı elde etmesi mümkünken çok fazla branş adı altında çok fazla sporcu ve çok fazla fuzuli eğitmenle devam etmenin getirdiği başarısızlıklar var. Ana spor dallarında kısıntıya gideceğiz. Başarıya giden yolda başarısız olanları ekarte ekmekte yarar vardır. Bununla ilgili rektörümüz ve BESYO dekanımızdan randevu alıp oradan ne kadar sporcuyu alıp burada istihdam edebiliriz, ne kadar antrenör ve yetişmiş insan gücünü burada istihdam edebiliriz diye çalışacağız" dedi.

KİRACILARLA YENİDEN KONUŞULACAK

Son olarak mülkü Bolu Belediyespor'a ait olup çok ucuz fiyata kira verenlerle yeniden konuşacaklarını söyleyen Başkan Barut,"Bazı mülklerde rayiç değerinin çok altında kiraların olduğunu tespit ettik. Bu kiraların artması içinde öncelikle kiracılarla konuşacağız. Kira gelirlerinin fazlalaşmasını sağlamak durumundayız. Bundan sonra en önemli olan giderlerin azaltılmasıdır. Bundan sonra burada sporculardan başka yemek yemeyecektir. Sporcular dışında kimsenin buradan faydalanması da kesinlikle söz konusu olmayacaktır. Öncelikli hedefimiz bu 3 milyonluk borcu eritmek"

Başkan Barut, Boluspor'un kongresinin ardından Belediyespor'un kırmızı beyazlı takıma devredilmesinin söz konusu olmadığını vurgulayarak, "Bolu Belediyespor'un ayrı bir dernek tüzel kişiliği var, Boluspor'un da ayrı bir tüzel kişiliği var. Seçimle gelmiş dernek tüzel kişiliğinin başka bir derneğe devri belirli şartlara tabi. Şu an böyle bir devir söz konusu değil. Maddi yada fiziki bir yararda yok. Siz Boluspor'un borçlarının yanında Belediyespor'u da devredip 3 milyonluk borcu da eklemenin mantığı olduğunu düşünmüyoruz" dedi.