Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Kars Sarıkamış'da organize edilen ‘Sarıkamış Şehitleri'ni Anma Töreni', Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin başkanlığında Türkiye'nin dört bir yanından gelen 10 binlerce gencin katılımıyla gerçekleştirildi. İlimizden 45 kişilik kafile kötü hava şartları nedeniyle törene katılamayınca ilimizi Bolu Gençlik Merkezi GART ekibinden Bircan Mazlum ve Osman Sarıyar temsil etti.
İlimizden de 45 kişilik bir kafilenin törene katılması planlanırken olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edilerek, Bolu Gençlik Merkezi GART ( Gençlik ve Spor Bakanlığı Afet Rehabilitasyon Destek Ekibi) ekibinden Bircan Mazlum ve Osman Sarıyar törende hazır bulundular.
Yürüyüş Sarıkamış ilçesine bağlı Kızılçucuk köyünden Allahuekber Dağları'na 3 km'lik tırmanma yürüyüşü ile başladı. Bakan Kılıç ve beraberindeki 10 binlerce genç, 90 bine yakın Mehmetçik'in şehit düştüğü ifade edilen Allahuekber Dağları'nın 2 bin 400 rakımlık zirvesinde şehitler için dualar okuyarak saygı duruşunda bulundu.
"Gençlik Şühedanın İzinde" sloganıyla gerçekleştirilen yürüyüşe katılan Gart Ekibi yaşanılan duygusal anları; "Bizlere 12 km.lik parkurlar verildi. -30 derecede tipi altında kalın kıyafetlerle yürüdük. Rotamız belliyken ve soğuk geçirmeyen kıyafetlerimizle tırmanırken, yolu izi belli olmayan dağlarda yazlık kıyafetlerle vatanları uğruna donarak ölen şehitlerimizi düşündükçe yüreklerimiz sızladı” şeklinde ifade ettiler.