“Bolu'yu Tehdit Eden Olası Fayların Jeofizik ve Jeolojik Çalışmalarla Araştırılması Projesi” kapsamında yapılan ve bundan sonra yapılması düşünülen sismik çalışmalarla ilgili Vali Ahmet Zahteroğulları ile AFAD Müdürlüğü koordinasyonunda bir toplantı gerçekleşti.
Erken uyarı sistemleri, yeni bulgular, risk yönetimi, acil eylem planları konularının tartışıldığı toplantıda İlimizde açılmış kuyularda suda meydana gelen değişiklikleri algılayacak sistemlerin kurulması ve buralardaki vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi çalışmalarının yapılabileceğine ilişkin fikir birliğine varıldı.
Valilik binasında gerçekleşen toplantıya Vali Yardımcıları Hakkı Loğoğlu ve H. Necdet Özeroğlu, AFAD Müdürü Hasan Erdoğan, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İka, Anadolu Üniversitesi Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Berkan Ecevitoğlu, İstanbul Üniversitesi Öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürü Eğitim Koordinatörü Özden Işık, Anadolu Üniversitesi Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsünden Yrd. Doç. Dr. Muammer Tün ve Yrd. Doç. Dr. Emrah Pekkan, AFAD Müdürlüğü Arama Kurtarma Teknisyeni Yüksel Karabulut katıldı.
Toplantıda Vali Ahmet Zahteroğulları, Ülkemizde yaşanan depremlerdeki deneyimlerinden, Japonya'daki uygulamalardan bahsederek bilgilerimizi eyleme geçirmemiz gerekiyor” dedi.
AFAD Müdürü Hasan Erdoğan proje kapsamında 2011 yılında İl Afet Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.
Öğretim görevlileri ise risk tasarımı çalışmaları kapsamında ilimizdeki sismik hatların belirlenebilmesi için yapılacak çalışmalar ve bu çalışmalarda kullanılan araçları anlattı.
Erken uyarı sistemleri, yeni bulgular, risk yönetimi, acil eylem planları konularının da tartışıldığı toplantıda İlimizde açılmış kuyularda suda meydana gelen değişiklikleri algılayacak sistemlerin kurulması ve buralardaki vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi çalışmalarının yapılabileceğine ilişkin fikir birliğine varıldı.
Zahteroğulları'na bu konuda göstermiş olduğu hassasiyet ve ilgiden dolayı teşekkür edildi ve toplantı sonlandırıldı.