Lise öğrenimini Didim'de Zeynep-Mehmet Dönmez Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde Aşçılık Bölümü'nde tamamlayan Geredeli hemşerimiz Ferdi Yunğacı, günümüzde Katar Emiri Veliaht Prens Şeyh Tamim Bin Hamad El Sani'nin sahibi olduğu Grand Hyatt Doha Hotel'de Türk mutfağının lezzetlerini sunuyor. Bu vesile ile birçok medya organı tarafından dikkati çeken Yungacı, bazı basın yayın organlarına da başarılı lezzetleri ile haber olmaya devam ediyor.

Türk kültürünü ve Türk mutfağını en iyi şekilde temsil eden Ferdi Yunğacı, Katar Emiri Veliaht Prens Şeyh Tamim Bin Hamad El Sani'nin misafirlerine Türk mutfağının lezzetlerini sunuyor. Memleketi Bolu olan Aşçı Ferdi Yunğacı, ailesinin de ilk ve tek aşçısı. Lise hayatının ailesinin Didim'de yaşamasından dolayı Didim'de geçtiğini söyleyen Aşçı Ferdi Yunğacı, 2011 yılında Didim'deki liseden mezun oldum ve hep eğitimini almak istediğim Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Mengen Meslek Yüksekokulu'nu kazandım. Böylece üniversite hayatım da bu şekilde başlamış oldu. Bir yandan da memleketime dönmenin sevincini yaşadım. Bu dönem içinde her sene düzenlenen Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali'nde üniversite öğrencileri kategorisinde okulumu en iyi şekilde temsil ederek, gümüş madalya almayı başardım” dedi.

“Türkiye'yi Katar'da temsil ediyor”

Dolu dolu geçen üniversite öğrenimini 2 yılı geride bırakarak tamamladığını belirten Yunğacı, çalışma hayatı hakkında da bilgiler vererek, Okulumun bitmesinin hemen ardından Çırağan Sarayı'nda ilk profesyonel iş kariyerime başladım. Bu süreçte Osmanlı Saray Mutfağı hakkında da bir makale yazıp, yine yerel aşçı sitelerindeki meslektaşlarımla paylaştım. Günümüzde ise çok güzel ve değerli tecrübelerle, beraber çalıştığım ustalarımın da isteği üzere yurt dışında kariyer yapıyorum. Burada Türk mutfağını ve Türk kültürünü en iyi şekilde temsil etmeyi kendime hedef koyarak, çalışmalarımı sürdürüyorum” dedi.