‘Tabiatın Kalbi Bolu' kitabının Yayın Yönetmeni İsmail Şahinbaş, Belediye Meclis Salonu'nda bir basın toplantısı düzenleyerek ilimizde doğa turizminin geliştirmek için yapılması gerekenleri anlattı.
Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleşen toplantıya Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Belediye Genel Koordinatörü İbrahim Ertiryaki, sivil toplum örgütü temsilcileri, ilimizde görev yapan gazeteci ve köşe yazarları katıldı.
Toplantıda ilimizin doğa turizminde hak ettiği yeri alabilmesi için çeşitli çalışmalar sürdürdüklerini belirten İsmail Şahinbaş, Tabiatın Kalbi Bolu kitabının isminin tescillenmesi için de çalışma yapacaklarını söyledi. Konuşmasında Bolu'da bitmek tükenmek bilmeyen bir kaynak olduğunu belirten Şahinbaş, Bolu'nun baharı da, kışı da, yazı da çok güzel. Dört mevsim ayrı güzelliğin olduğu bir il. Bunların daha fazla anlatılması gerekiyor” dedi.
Yürüyüş parkurlarına 500 km daha eklenecek”
Tabiatın kalbi denilince herkesin aklına Bolu gelmesi gerekiyor diyerek sözlerini sürdüren Şahinbaş, Biz Tabiatın Kalbi Bolu ismini nisan ayında tescil ettirmeyi düşünüyoruz. Çünkü şimdiden doğanın kalbi gibi yan isimleri ortaya çıkmaya başladı. Tescil edildikten sonrada Bolu'da ki tüm yazışmalarda bu ismin logosuyla birlikte kullanılması gerekiyor ki bir alt bilinç oluşsun. Yine bir başka konu ise halk yürüyüşleri ile ilgili, Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz'ın bizlerden bir talebi olmuştu. Bununla ilgili de nisan ayında çalışmalar yapacağız. Bolu'da ki çalışmalarımızı bir yıl daha uzattık. Bu süreçte doğal yürüyüş parkurlarımızı biraz daha genişleterek 500 km gibi bir ilave yapmayı düşünüyoruz. Böylelikle de en yakın rakibimiz olan Kocaeli'ye fark atmış olacağız”
Bolu'yu iyi anlatmalıyız”
Abant, Gölcük, Yedigöller, Aladağ, Kartalkaya ve doğanın her türlü rengini barındıran yaylaları ile Bolu'nun cennetten bir köşe olduğunu vurgulayarak konuşmasına devam eden Şahinbaş, Bolu'nun dağları, gölleri, nehirleri, vadileri, kanyonları ve biyolojik çeşitliliği içerisinde barındıran bir şehir Bolu'nun bu kadar zengin doğasını iyi anlatmalıyız” dedi.
Şahinbaş görsel sunum eşliğinde ve farklı başlıklar altında Türkiye'nin değişik şehirlerinden de doğa turizmi ile ilgili örnekler vererek gerçekleştirdiği toplantının ardından katılımcılardan gelen soru ve önerileri de cevaplandırdı.