Doğanay CHP'yi fotoğraflarla vurdu

AK Parti Bolu İl Başkan Vekil Nurettin Doğanay, katıldığı televizyon programında HDP ile organik bağının olduğunu söylediği CHP'ye ağır eleştirilerde bulundu. Doğanay, CHP 2. Sıra Bolu Milletvekili Adayı Burak Cop'un HDP'lilerle bir arada olduğu fotoğraf karelerini ekran başındakilere göstererek, Kardeşim sen PKK'nın zafer işareti yaparken, sen meydanlarda HDP ile kol kola sokaklarda yürürken, Şişli'de HDP adayına oy isterken, şimdi hangi yüzle şehit evine gidiyorsun? Siyaset samimiyet ister” dedi.

AK Parti İl Başkan Vekili Nurettin Doğanay, Ankara'da 95 vatandaşın hayatını kaybettiği terör saldırısından bir gece önce Abant TV'de canlı yayınlanan ‘Seçim Özel' programının konuğu oldu. Gazeteci Güner Ateş'in moderatörlüğünde gazeteciler Bülent Velioğlu ve Caner Güngör'ün sorularını yanıtlayan Doğanay, AK Parti Seçim Beyannamesi'ni ve 7 Haziran sonrası ülkede oluşan tabloyu değerlendirdi.

“CHP YALAN ÜZERİNE SİYASET YAPIYOR”

Programda Doğanay, CHP ve CHP'li Milletvekili Tanju Özcan'a ağır eleştirilerde bulunarak CHP-HDP işbirliğine dikkat çekti. CHP'yi 2. Sıra Milletvekili Adayı Burak Cop'un HDP'lilerle bir arada olduğu fotoğraflarla vatandaşa şikâyet eden Doğanay, Ben bunlara işbirlikçiler diyorum. Bunlar içerideki ve dışarıdaki işbirlikçiler. Siyaset öncelikle ahlak ister. Seçmenin karşısına çıktığı zaman vaat ettiklerinizi öncelikle vatandaşa inandırmanız lazım. Onlar bunun farkında değiller. Neden yıllardır iktidar olamıyorlar neden gerekçelerini hiç araştırmıyorlar. Çünkü meydanları çıktıkları zaman sadece yalan üzerine siyaset yapıyorlar. Yapamayacakları vaatlerde bulunuyorlar. 7 Haziran seçimlerine baktığımız zaman biz asgari ücreti 1500 lira yapacağız olmadık vaatlerde bulundular. Şimdi ben buradan meydanlarda sürekli bunu dillendiren Tanju Özcan şunu sormak istiyorum, asgari ücrete 1500 lira yapacaksanız, mazotta iyileştirme yapacaksanız, emeklilere zam vereceksin CHP'nin Türkiye genelinde belediyeleri var. İnsanları kendinize inandırmanız için genel olarak şöyle bir baktığımızda verdiğiniz vaatleri yerine getirme adına hukuken hiçbir engel yok. Mudurnu Belediyesi'nde taşeron olarak çalışan işçileri neden bin 500 - 2 bin lira askeri ücret vermiyorsun? Biz belediyecilikten gelen bir partiyiz. Bizim kurucumuz genel başkanımız bugünkü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan belediyecilikten gelen bir lider. Biz verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirirken meydanlarda vaatlerde bulunduklarını kendi belediyelerimizde uygulayın. Vatandaşımıza bir yansıtın bakalım ortaya o zaman neler çıkacak” diye konuştu.

“SİYASET SAMİMİYET İSTER”

Halkın CHP-HDP arasındaki organik bağı görmesini ve 1 Kasım'da oyunu ona göre kullanmasını isteyen Doğanay, şunları söyledi: Burada HDP'nin zafer işaretini yapan Burak Cop. Kardeşim sen burada yürüyüşte HDP ile kol kolasın. Ben buradan birinci sıra milletvekili olan Tanju Özcan sormak istiyorum; bu tablodan rahat mısın bundan rahatsız oluyor musunuz? Bunların siyaset anlayışı böyle! Ben bu tabloya baktığımızda Tanju Özcan'ın sormak istiyorum; Bolu sokaklarında Burak Cop'la Bolulu seçmenin karşısına çıktığında Rahatsız mısın değil misin? Ulusalcıyım diyorsun, milliyetçiyim diyorsun. Burak Cop gitmiş Dörtdivan'da seçim çalışmaları kapsamında Şehit ailesini ziyaret ediyor.Kardeşim sen PKK'nın zafer işareti yaparken, sen meydanlarda HDP ile kol kola sokaklarda yürürken, Şişli'de HDP adayına oy isterken, şimdi hangi yüzle Şehit evine gidiyorsun? Siyaset samimiyet ister. İşte onlarla bizim aramızdaki fark bu. CHP'nin Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu Cizre'de PKK ile çarpışan asker ve polislerimizin hakkında suç duyurusunda bulundu. Bu ne perhiz, ne lahana turşusu! Ben aklıselim Bolulu hemşerilerimizin bu tabloyu görmesini istiyorum. Ondan sonra çıkıyorsunuz AK Parti terör noktasında eleştiriyorsun. Tanju Bey sosyal medyada ‘Yalova'ya gidiyoruz üçüncü sıra milletvekilimizle, Bolu'yu da Burak Cop'a emanet ediyoruz' diyorsa vay halimize vay halinize! Eğer siz Bolu'yu Burak Cop'a emanet ediyorsanız yazıklar olsun.” Haber Merkezi