Doğu Marmara Kalkınma Ajansı 2014 Yılı Turizm Mali Destek Programı” kapsamında ilimiz en fazla destek alan il oldu.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA)'nın Turizm Sektörüne yönelik olarak 15 Kasım 2013 tarihinde ilan ettiği Turizm Mali Destek Programı” bu yıl için 27 Mayıs 2014 tarihinde tamamlandı.

2014 yılı mali destek programı kapsamında turizm sektörüne yönelik başvuru sonuçlarını değerlendiren Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Fatih Akbulut; 2014 Yılı Turizm Mali Destek Programı” kapsamında Bolu ilinin en fazla destek alan il olduğunu ifade etti.

Turizm Mali Destek Programı kapsamında toplam proje sayısı ve verilen destek miktarını da açıklayan AKBULUT; Bu destek kapsamında Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova illerinden toplam 25 başvuru alınmıştır. Bolu ilimizden toplam 13 proje başvurusu alınmış ve Bolu toplam 7 proje ile en fazla destek alan ilimiz olmuştur. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Bolu ilimize 7 proje için 1.483.070,64 TL destek verecek olup firmaların sağlayacağı eş finansman ile birlikte toplam yatırım tutarı 3.020.119,64 TL olarak gerçekleşecektir. Bu yatırımların Bolu ilimize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Turizm Sektörünün Merkezi Bolu

Dr. Fatih Akbulut; Bölgede ve özellikle Bolu ilimizde yatırımın, istihdamın ve tanıtımının yoğunlaştığı; il ekonomisinde katalizör bir rol oynayan turizm sektörünün, bölgede sanayiye ilave kalkınma stratejileri geliştirilmesi gerektiğinden öncelik verilmesi gereken sektörler arasında yer almaktadır. Türkiye ve bölgemizde turizm sektörünün geliştirilebilmesi için önem taşıyan; dinlence, kültür, sanat ve spor faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi, insan kaynakları kalitesinin yükseltilmesi, bölgeyi tanıtıcı oyuncak, hediyelik eşya ve yöresel ürünlerin üretimi, ulusal ve uluslararası akreditasyonun sağlanması ve yaygınlaştırılmasının desteklenmesi gerekmektedir. Bu önceliklerden hareket ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı 2014 yılı Mali Destek Programları kapsamında bölgede turizm sektörünün geliştirilmesine yönelik destek vermiştir” dedi.

Bölgemizde özellikle Bolu ilimizde yatırımın, istihdamın ve tanıtımın yoğunlaştığı; il ekonomisinde katalizör bir rol oynayan turizm sektörü bölgenin sanayiye ilave kalkınma stratejileri geliştirirken öncelik verilmesi gereken sektörler arasında yer almaktadır.

Bu çerçevede Doğu Marmara Kalkınma Ajansı 2014 yılı mali destek programları kapsamında Turizm Mali Destek Programı”nı yürüterek sektörde hizmet kalitesinin artırılması ve yöresel özellikleri haiz mal talebinin bölge içerisinden karşılanması yoluyla bölgede turist başına elde edilen gelirin artırılmasına yönelik geliştirilen projelere destek sağlamıştır.

“Turizm Mali Destek Programı” kapsamında Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova illerinden toplam 25 başvuru alınmış ve başvuruların 13'ü Bolu ilimizden yapılmıştır. Bu başvurulardan toplam 13 proje destek almaya hak kazanmış ve Bolu toplam 7 proje ile en fazla destek alan ilimiz olmuştur. Bolu'ya 7 proje için Ajans 1.483.070,64 TL destek verecek olup firmaların sağlayacağı eş finansman ile birlikte toplam yatırım tutarı 3.020.119,64 TL olarak gerçekleşecektir. Gerçekleştirilecek projelerin bölgemiz ve Bolu için hayırlı olmasını dilerim.