Bolu İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 63. Devlet Hizmet Yükümlülüğü kurası ile Romatoloji Uzmanı atandı.

Romatizması olanlara müjde. Bolu'ya uzun süredir beklenen romatoloji uzmanı atandı. Romatizmal iltihabi hastalıklar ve kas iskelet sistemi hastalıkları ile ilgilenen Romatoloji Bilim Dalı'nda hizmet veren bir uzmanın eksikliği nihayet gideriliyor.

Bolu İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Metin Tahaoğlu Bolu'ya ilk defa bir romatoloji uzmanı atandığını söyledi. Tahaoğlu; Bolulu hastalarımız ilimizde Romatoloji uzmanı olmadığından çevre illere giderek tedavilerini oluyorlardı. Bundan kaynaklı pek çok sıkıntılı durum yaşıyorlardı. Atamanın olması pek çok hastamızı tedavi ve takip süreçlerinde rahatlatacak, başka illere gidip zorluk yaşamaları sona erecek. Romatoloji Uzmanımız Dr. Halil Harman, İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hastalarına hizmet vermeye başlamıştır” dedi.

Romatolojik hastalıkların tanısının erken koyulması ve takiplerinin düzenli bir şekilde yapılmasının romatizmal hastalıklarda büyük önem taşıdığını vurgulamak istediğini belirten Romatoloji Uzmanı Dr. Halil Harman; Romatizmal hastalıkların bir çoğu kronik yani süregen hastalıklardır. Bu nedenle belirli aralıklarla takipleri gereklidir. Takipler sırasında hem hastalığın seyri, hem de verilen tedavinin etkinliği değerlendirilir.” diyerek romatolojik hastalıkları hastalar açısından değerlendirdi. Ayrıca Harman, Bolu iline atanmasından duyduğu memnuniyeti de sözlerine ekledi. Haber Merkezi