Bolu Belediyesi ve Kırgızistan'ın Üzgen kenti arasında kardeş şehir protokolü imzalandı. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın makamında gerçekleştirilen protokol imza törenine Üzgen Valisi Attokur Turgumbaevich ve Kırgızistan'dan bürokratlar katıldı.

Türk Dünyası ile ilişkilerimizi sağlamlaştırmak ve güçlü bir birliktelik oluşturmak adına Türk Dünyasındaki her ülkeden bir kardeş şehir edinen Bolu Belediyesi son olarak Kırgızistan'ın Üzgen kenti ile kardeş oldu. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın makamında gerçekleştirilen protokol imza törenine Üzgen Valisi Attokur Turgumbaevich ve Kırgızistan'dan bürokratlar katıldı.

İmza töreni öncesi bir konuşma yapan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz; Kırgızistan Devleti'nin Üzgen şehri Valisi Attokur Turgumbaevich Bey ve beraberindeki heyet bugün bizim misafirimiz. Kendileri buraya Üzgen ve Bolu arasındaki kardeşlik protokolünü imzalamak için geldiler. Bu kardeşliğimiz hiçbir zaman kağıt üzerinde kalmayacak. Artık Bolu onların bir memleketi ve Üzgen'de bizim memleketimiz sayılır. İnşallah buradan oraya oradan da buraya birçok kez gelip gideceğiz. Bizler ataları kökenleri dolayısıyla kardeş milletiz. Zamanla aramıza soğukluk girmiş ve istenmeyen sebeplerden dolayı birlikteliklerimiz kopartılmış olabilir. Biz bu kardeşliği ve birlikteliği bu şekilde pekiştireceğiz. İnşallah hem Üzgen şehrimiz için hem de Bolumuz için bu protokol hayırlı olur” dedi.

Başkan Yılmaz'ın ardından konuşan Üzgen şehri Valisi Attokur Turgumbaevich ise; Beş gündür Bolu'da birçok yerde ziyaretlerde bulunduk. Bolu gerçekten çok güzel bir şehir ve bugün burada kardeş şehir olmak için bir araya geldiğimizden dolayı çok mutluyuz. Kardeşliğimizi ticari anlamda da geliştirmek istiyoruz. Her iki ülke içinde bugün imzalayacağımız protokol inşallah hayırlı olur. Bizleri beş günlük süreçte son derece misafirperver karşılayan ve ağırlayan Bolu Belediyesi başta olmak üzere herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve Üzgen şehri Valisi Attokur Turgumbaevich protokolü imzalayarak gelen heyetle birlikte fotoğraf çektirdi.