Bolu Belediyesi, Türk Dünyası'ndan kardeş şehir çalışmalarına devam ediyor. Daha önce yapılan çalışmalarla 5 olan kardeş şehir sayımız, Bolu Belediye Meclisi'nin almış olduğu kararla yediye yükselmiş durumda. 3 kardeş şehir ise yolda.

Bolu Belediyesi'nin kardeş şehir çalışmaları devam ediyor. Daha önce alınan Meclis kararlarıyla 5 olan kardeş sayımız, 7'ye yükseldi. Özellikle Türk Dünyası'yla ilişkileri geliştirmek amacıyla hızlandırılan kardeş şehir çalışmasına, Azerbeycan'ın ardından Moğalistan ve Kırgızistan'la devam edildi.

Bolu Belediye Meclisi'nin Eylül ayı ilk oturumunda alınan karar sonrası Moğalistan'ın Arvayheer Eyaleti'ne bağlı Karakurum ve Kırgızistan'ın Oş vilayetine bağlı Uzgen şehirleri kardeş şehir ilan edildi. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz yaptığı açıklamada, Kazakistan, Türkmenistan ve Özbekistan'da da kardeş şehir çalışmasına devam edildiğini açıkladı.

Bolu Belediyesi şu ana kadar Güney Kore'de Donghae, Amerika Birleşik Devletleri'nde Milwaukee, Almanya'da Neuss, Bulgaristan'da Vidin ve Azerbeycan'da Kazah şehirleriyle kardeş olmuştu.