Bolu'da Türk basketbol takımlarına kamp yaptıran Tunçeri Organizasyon Şirketi bu senede ilimizde çeşitli organizasyonlara imza atacak. Basketbol ve voleybol takımlarını yine Bolu'da ağırlayacaklarını belirten Tunçeri Organizasyon Etkinlik Koordinatörü Ozan Uzel, Amacımız takımlarımızın yurt dışında değil de Bolu gibi havası ve imkanları güzel olan bir şehrimizde kamp yaparak yeni sezona hazırlanmaları. Bolu'yu gören takımlar artık yurt dışına gitme gereği duymuyor. Bunun yanında Bolu bütün takımlara yakınlığı açısından da çok güzel ve tercih edilen bir yer” dedi.

AMACIMIZ, BOLU GİBİ HAVASI GÜZEL OLAN YERLERDE TAKIMLARIMIZIN KAMP YAPMASI

Uzel sözlerine şöyle devam etti: Kamp organizasyonları ile ilgili Bolu'da üçüncü yılımıza başlıyoruz. Birinci ligde mücadele eden basketbol ve voleybol takımlarımızı burada ağırlamaya çalışıyoruz. Hem bayan ve erkek basketbol ve voleybol takımlarımızı burada ağırlamaya çalışıyoruz. Burada onlara Bolu Valiliği, Bolu Belediyesi, Gençlik Spor İl Müdürlüğü, oteller, ile birlikte hizmet veriyoruz. Amacımız bu takımlarımızın yurt dışında değil de Bolu gibi havası ve imkanları güzel olan bir şehrimizde kamp yaparak yeni sezona hazırlanmaları.”

KESİN KAYIT YAPTIRAN 5 TAKIM VAR

Kesin rezervasyon yaptıran 5 basketbol takımı olduğunu ifade eden Uzel: Ted Koleji, Tofaş Banvit ve Ankara Türk Telekom ve Beşiktaş Spor Kulübü Bunun yanı sıra İstanbul Büyük Şehir Belediye, Olin Edirne, takımları tarih belirleyecek. Bunun yanında Ayın 13'ünde başlayacak bir turnuva için buraya gelmek istiyor. 7-8 tane Voleybol takımımızı da Eylül ayı itibari ile burada ağırlayacağız.”

BOLU YAVAŞ YAVAŞ CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELİYOR

Geçtiğimiz sezon 12 tane basket takımını Bolu'da ağırladıklarını dile getiren Uzel şöyle devam etti: Bu senede ligde bulunan 16 takımda 11 tanesini burada ağırlamayı düşünüyoruz. Daha önceki senelerde gelen takımlar memnuniyetleri doğrultusunda bu sene de gelmek istiyorlar. Hem bolunun doğası, iklimi, yüksekliği, salonlarının müsaitliği o yüzden yurt dışına gitmek yerine Bolu yavaş yavaş cazibe merkezi haline geliyor.”

TAKIMLAR SEZON ÖNCESİ TURNUVALARA ÖNEM VERİYOR

Bolu'ya kampa gelen takımların yeni transferlerini ve yabancı oyuncularını burada görme fırsatı yakaladığının altını çizen Uzel: Bu sene milli takımlar için 30 Ağustos'ta başlayacak bir turnuva var. Takımlar, sezon öncesi hem genç oyuncularını hem de yeni transferlerini deneme ve görme imkanı buluyorlar. Yabancı oyuncularını burada denemeden geçiriyorlar. Burada gerçekleşen turnuvalar sezon öncesi en belirleyici yer oluyor. Onun için takımlar hem sezon öncesi hazırlıklarını hem bu turnuvalara önem veriyorlar.”

BOLU'YU GÖREN TAKIMLAR ARTIK YURT DIŞINA GİTME GEREĞİ DUYMUYOR

Bolu'ya kamp yapmaya gelen takımların yurt dışı kamplarını iptal ettiklerini dile getiren Uzel: Yeni salonlar da yapılıyor. Zaten futbolun Bolu'da belli bir yeri var. Burada kamp yapıyorlar. İnşallah bu salonlar ve atletizm pistleri ile bu basketbol ve voleybol açısından bir gelişme olur. Basket ve Voleybol takımları kamp için daha çok yurt dışını tercih ediyordu. Burayı gören takımlar artık yurt dışına gitme gereği duymuyor. Bunun yanında Bolu bütün takımlara yakınlığı açısından da çok güzel ve tercih edilen bir yer. Bolu kamp cazibe merkezi olarak önümüzdeki senelerde de kamu kurum ve kuruluşlarının destekleri ile daha iyi bir yere gelecek”