Eski Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına'nın oğlu Özgür Fırtına'nın firması MEFA Endüstri Metalurji Makina Elektronik ve Kimya San yatırımlarına Bolu ‘da devam etme kararı aldı. Mefa Endüstri Elektronik metal üretimi, dökümcülük, demir, çelik, çevreyle ilgili her nevi kimyasal ve metal alaşımlarının üretimini, ithalatını, ihracatını yapan firma, Arçelik Pişirici ve Isıtıcı Cihazlar İşletmesi karşısında yer alan araziye bölgenin en büyük kaplama tesisini kuruyor.

Uzun zamandır Bolu'da yatırım yapmayı planlayan ve Bolu Organize Sanayi bölgesinde yer arayan firma organize sanayi bölgesinin alt yapısının kimyasal aratmaya uygun olmaması sebebi ile bölgenin en büyük nikel, krom kaplama tesisini Yukarısoku mahallesine kuruyor. Aynı bölgede Arçelik Pişirici ve Isıtıcı Cihazlar işletmesinin yanı sıra Sem Mak A.Ş , Ermak A.Ş , SMS , Promet , Alpplas gibi firmaların bulunması ile Bolu'nun ikinci bir sanayi bölgesi konumuna geldi.

Mefa firmasının Ankara Sincan OSB'den sonra yatırımlarına Bolu'da devam etmesi ve Bölgenin en büyük tesisini kurması ile Bolu'da sanayi kuruluşlarının her geçen gün artması sonrası istihdamında armasını sağlıyor. Haber Merkezi