Boluspor Başkanı Savaş Abak, kulüpünün kuruluşunun 50'nci yılında ilk 6'nın içine girerek şampiyonluk heyecanını taraftarlarına yaşatmak istediklerini söyledi.

Sezona başladığı önce Ümit Özat, daha sonra Özcan Bizati'yle yolunu ayırıp alt yapı antrenörü Cüneyt Karakuş'yla anlaşan Boluspor, 6 haftada 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Kırmızı beyazlılar, Cüneyt Karakuş ile 6 karşılaşmada 11 puan topladı.

Başkan Savaş Abak, takımın başına Cüneyt Karakuş'un getirilmesiyle birlik ve beraberliğin oluştuğunu belirtti, "Sezona Ümit hoca ile başladık, sözleşme imzalamamıştık ve sonrasında Samsunspor'la görüştüğünü duyunca da yollarımızı ayırdık. Daha sonra Özcan Bizati ile anlaştık. Onunla da şartları bize uygun olduğu ve kariyeri olduğu için anlaştık. Fakat ilk 5 maçta 2 mağlubiyet 3 beraberlik alarak 5 haftada 3 puan alabildik ve bir kan uyuşmazlığı olduğu kanaatine vararak kendisi ile de anlaşarak yollarımızı ayırdık. Alt yapımızda 2 yıldır U-21 takımımızı şampiyon yapan Cüneyt hocamız vardı ve yola onunla devam etme kararı aldık. Cüneyt hoca ile de 6 hafta da 11 puan topladık. Şu an da takımın uyumu iyi. Kondisyon anlamında da her hafta üzerine bir şeyler koyan bir takım olduk. Bunun yanında belli bölgelerde eksiklerimiz var. Bunların da farkındayız"ifadelerini kullandı.

Boluspor'un kuruluşunun 50'inci yılında taraftarlarına şampiyonluk sevincini yaşatmak istediklerini açıklayan Abak, "Bizim bu seneki hedefimiz kulübümüzün 50'inci yılında en kötü ihtimalle muhakkak ilk altının içinde bulunmak. Bu konuda taraftarımızın ve şehrin de beklentileri var. Biz de bu heyecanı onlara yaşatmak istiyoruz. Ligin ilk yarısının bitimine 6 hafta kaldı ve bu 6 haftayı minimum kayıpla kapatmak istiyoruz. Devre arasında da eksik olan bölgelere yapacağımız takviyelerle daha keyifli bir Boluspor'u taraftarlarımıza izletebilme gayretindeyiz. Kaybettiğimiz bir Alanyaspor maçı var ve belki de sezonun en kötü maçını oynadık. Bu belki de bizim için iyi oldu ve silkelenmemize neden oldu. Geçen hafta gittik lideri evinde mağlup ettik. Cüneyt Karakuş, bazen ilk 18'e almadığı oyuncularıyla bile yakından ilgilenip iletişimi kopartmıyor. Bu da takıma ivme kazandırıyor. Bu inşallah böyle de devam eder" dedi. (DHA)