KARAKUŞ: ELLERİNDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPTILAR”

PTT 1. Lig'de Şanlıurfaspor'u 4-2 yenen Boluspor teknik direktörü Cüneyt Karakuş, "Takım olarak ligde oynayabileceğimizi gösterdik. En azından 90+4 dakika oynayabiliyor ve sahada kalabiliyoruz" dedi.

Karakuş, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, ligin ilk 5 haftasında oynanan maçların takım üzerinde bir baskı oluşturduğunu kaydederek, bu karşılaşmaya o baskıyı kaldırmak için çıktıklarını belirtti.

“ELLERİNDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPTILAR”

Çatalcaspor ile oynadıkları kupa maçını bugünün hazırlığı olarak düşündüklerini kaydeden Karakuş, "Kupa maçını gol atma alışkanlığını geliştirmek niyeti ile oynadık. Kupa maçındaki niyetimizden dolayı bazı oyuncularımız, bu karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında oyundan düştü. Çünkü 2 maç üst üste oynandı. Ben onları tebrik ediyorum. Ellerinden gelenin en iyisini yaptılar" diye konuştu.

“BİZE BİR BAYRAM HEDİYESİ OLDU”

Karakuş, Bolu'nun, futbolcuların ve Boluspor kulübünün böyle bir galibiyete ihtiyaç duyduğunu belirterek, "Bunu gerçekleştiren aynı oyuncular. Çok fazla değişen bir şey olmadı. Sadece biz destek olduk. Takım olarak ligde oynayabileceğimizi gösterdik. En azından 90+4 dakika oynayabiliyor ve sahada kalabiliyoruz. Bundan sonraki maçlarda da oyuncuların aynı zihniyet içinde olacağını düşünüyorum. Bu bize bir bayram hediyesi oldu" ifadelerini kullandı.

“OYUNCULARDA BUGÜN YA DA YARIN BAŞLAMALARI GEREKTİĞİNİ BİLİYORLARDI”

Zorlu karşılaşma öncesinde daha çok yabancı oyuncularla konuştuklarını ifade eden Karakuş sözlerine şöyle devam etti: Birebir çok konuşmalarımız olmadı. Yabancı oyuncularla belki oldu. Çünkü onlarla anlaşmada saha içinde bazen sıkıntı olabiliyor. Duyuramıyoruz, istediğimizi geri alamıyoruz. Tabiî ki çok büyük sorun değil, sorun açıkçası. Çünkü onlarla çok sık konuştuk. Onun haricinde birkaç oyuncumuzla konuştuk. Zaten onlar istiyordu. Açıkçası maça konsantrasyon ve motivasyon anlamında çok uğraşmadık. Çünkü beklenti oydu. Oyuncularda bir şekilde bugün ya da yarın başlamaları gerektiğini en azından biliyorlardı. Bugün son değil, yarın da var. Bence onun idrakiyle hep birlikte çok güzel bir oyun ortaya koydular. Maç gitti geldi. Dediği gibi Ali'nin en azından kopmadığımızda daha iyi şeyler yapabileceğimizi gösterdik. Bundan sonrası içinde bir adım oldu bu.”

“İÇERİDE BU TÜR FAZLA OYUNCU RİSKİNİ ALMA DURUMUNDASIN”

İç sahada oynadıkları maçlarda risk alarak oynamaları gerektiğini ifade eden Karakuş şunları dile getirdi: İç sahada oynuyoruz. Risk alan biz olacağız. Ben rakibi tutmayacağım, rakip beni tutacak. Bir şekilde fazla oyuncuyla oynamam lazım. Doğal olarak fazla oyuncunun oyuna girmesi, geriden sağlanabiliyor. Diğer alanlarda adam adama oynuyoruz. Burada gönül istiyor ki, Luiz de girsin, Adem'de girsin, Ramazan'da girsin, Umut'ta girsin. Bu deplasmanda çok nadir olacak ama içeride bu tür fazla oyuncu riskini alma durumundasın. Kazanmak istiyorsan. Diğer türlü 90 dakika bekleriz bir hata olsun diye. Burada biz hataya zorlamak istedik çıkarak. Gerçekten 35-40-45 dakikalarında kopabilirdi maç. 3-4'te olabilirdi. Ondan sonra bir gerileme oldu. Golden sonra hafif bir düşüş oldu. Devre bize yetişti. Devrede de diri kaldılar, sahada kaldılar. Birlikte kaldılar.”

“BİZİM HEDEFİMİZ KESİNLİKLE KÜME DÜŞMEK DEĞİLDİR”

Boluspor'un 2'inci golünü atan Alican Karadağ ise, artık kenetleneme vaktinin geldiğini ve tüm kırmızı beyazlı taraftarları önümüzdeki hafta oynanacak olan 1461 Trabzon maçına davet ederek şunları dile getirdi: Şimdi 3 haftadır 90+4'üncü dakikalarda gol yeme hastalığımız vardı. Bunu aşmamız lazımdı. Maç yine 2-2 oldu. Ama oyun düzenini hiç bozmadık. Sonuna kadar mücadele ettik. 3-2 oldu, 90+4'üncü dakikada bu sefer biz gol attık. İlk galibiyetimiz. Çok önemli bir galibiyet. 3 puanımız vardı. 3 puan daha aldık. 6 puanımız oldu. 9'uncu sıraya kadar geldik. Haftaya çok önemli bir maçımız var 1461 Trabzon ile. Öncelikle şunu söylemek, istiyorum. Bizim hedefimiz kesinlikle küme düşmek değildir. Bizim hedefimiz yukarılara oynamak. Çünkü biz hedefli futbolcularımız. Biz buraya bunun için geldik. Haftaya maçı yenersek, zaten bu yolda ilerleyecek. Buradan taraftarlara şunu söylemek istiyorum. Bize destek versinler. Bu maça çoğu gelemedi cezalılardı. Ama onlarda haftaya bu stadı dolduracaklar. 1461 Trabzon'u burada inşallah yeneceğiz. Yine sizlerin de çok önemli payınız var bu konularda. Bizde desteğinizi verin. Her zaman veriyorsunuz devam edin. Taraftarımızda desteğini versin. Yönetimimiz, futbolcumuz hep beraber iyi bir camiayız biz. Beraber olursak, çok iyi yerlere geliriz. İnşallah haftaya galip gelip bunu da taçlandırmak istiyoruz.

ŞANLIURFASPOR CEPHESİ

Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Hüseyin Dağ ise ilginç bir maç olduğunu belirterek, "Karşılaşmaya kafadan 2-0 mağlup başladık. Erken gol yememiz konsantrasyonumuzu dağıttı. Ancak ilerleyen dakikalarda oyuna ağırlığımızı koyduk ve tam devre biterken gol bulmamız bize moral verdi" dedi. İlk yarının son dakikalarında attıkları golün kendilerine moral verdiğini dile getiren Dağ, "Bu gol sayesinde ikinci yarıya daha motivasyonlu bir şekilde çıktık. İlk yarı 3-0 da mağlup olabilirdik. Çünkü rakibin ciddi pozisyonları ve baskıları vardı. Ancak ikinci yarı oynadığımız oyun çok iyiydi. Oyuncularımız maçta karakterlerini ortaya koydular. İkinci yarıdaki mücadelelerinden dolayı futbolcularımı kutluyorum" şeklinde konuştu. Dağ, karşılaşma 2-2 devam ederken Adem Alkaşi tarafından Boluspor kale çizgisinin üzerinden çıkartılan topun, maçın kırılma noktası olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: "Kesin bilmiyorum ama Adem Alkaşi'nin çizgi üzerinden çıkardığı bir top var. İzlemediğim için buradan 'penaltı ya da değildir' diye yorum yapamam. Ancak bizim için maçın kırılma noktası oydu. Eğer o gol olsaydı, 3-2 öne geçecektik. Tam da Boluspor'un teslim olduğu bir dakikada kendi kalemizde golü görünce maç bitti zaten. Şanlıurfaspor gibi tecrübeli ve deneyimli bir takımın geriden gelerek 2-2'yi yakalaması çok güzeldi. Bu kalitedeki futbolcuların maçı en kötü 2-2- bitirmeleri gerekirdi. Tabii yediğimiz golleri de ekibimizle beraber analiz edeceğiz. Bu eksikleri tamamlayarak, önümüzdeki Denizlispor maçına konsantre olup, galibiyeti alacağız." Fahri GÜNDÜZ