Boluspor da şirketleşme olayı tekrar gündemde. Bu sezon çalkantılı bir dönemin ardından ligde son hafta aldığı galibiyet sonrası derin bir nefes alan camia değişiklikler devam ediyor. Boluspor Başkanı Savaş Abak ve yönetim kurulu, şirketleşme konusunu yeniden gündeme alarak şirtketleşmiş kulüpleri inceliyorlar.
Haber: Fahri Gündüz
Bolu da geçtiğimiz dönemlerde de sık sık gündeme gelen şirketleşme çalışması bu dönem hizmete geçirilmeye çalışılıyor. Başkan Savaş Abak zor bir dönemde göreve gelmesinin ardından, ligin son maçında alınan galibiyetle PTT birinci ligine devam eden Boluspor futbol takımı yönetimin yeni kararları ile dikkat çekiyor.
Süper ligde ve PTT birinci ligde bir çok takımın şirketleşerek halka arz ile yaşamlarını sürdürüp , A.Ş ismini alırken bu sistem Boluspor'a da getirilmek isteniyor. Başkan Savaş Abak geçtiğimiz günlerde kurduğu bir ekiple Süper ligde ve PTT birinci ligde A.Ş. olan takımların çalışmaları ile ilgili bilgiler aldırıp, aynı sisteminde Boluspor'a uygulanarak halka arzın Boluspor'da uygulanıp uygulanamayacağına bakılıyor.
Uzun vadeli çalışmalar yaparak, şirketleşme ve halka arzın Bolu kamuoyuna anlaşılır bir şekilde anlatılması beklenirken, iş yaşamında başarılı bir grafik çizen Başkan Savaş Abak aynı çalışmanın Boluspor'da da uygulanması için kurmayları ile birlikte fikir alış verişinde bulunuyor.
Geçtiğimiz haftalarda süper lig ekiplerinden Çaykur Rizespor A.Ş. hakkında bilgiler alındığı haberleri gelirken, ‘Boluspor A.Ş.' içinde nasıl bir yapının ilerleyen günlerde hayata geçirilebileceği gündeme gelecek.
Boluspor'un daha önceki yıllarda sıkça şirketleşme yolunda adımlar atılması gerektiği gündeme gelmiş, ancak şirketleşmeye izin verilmemişti. Ozamanki projelerle bu projenin daha farklı bir yapıya sahip olacağı belirtilirken, Boluspor gelirlerinin yükselmesi için bu şirketleşmenin bir an önce hayata geçirilmesi düşünülüyor.