PTT 1. Lig'de 2015-2016 sezonunun ilk haftasında mücadele eden 251 futbolcudan 130'u yeni takımlarında forma giydi. Boluspor'da ise tam 9 yeni oyuncu Kayseri Erciyesspor maçında ilk defa forma giydi.

Haber Merkezi

2015-2016 sezonu heyecanının ilk hafta müsabakalarıyla başladığı 1. Lig'de ilk haftada 18 takım toplam 251 oyuncuya şans verdi. Bu oyunculardan 130'u yeni takımlarıyla ilk maçlarına çıktı.

Geçen sezon Spor Toto Süper Lig'e veda eden Kayseri Erciyesspor, ilk hafta yeni oyuncularından hiçbirine şans vermezken, Altınordu, yabancı futbolcusu olmadan mücadele etti.

Kayseri Erciyesspor'da geçen sezon farklı takımlarda kiralık olarak mücadele eden Tuğay Adamcıl, Bilal Kılıç, Tayyib Kanarya, Kerim Avcı, Volkan Okumak'ın yanı sıra altyapıdan profesyonel yapılan Mehmet Bayram ilk haftadaki Boluspor müsabakasında forma şansı buldu.

En fazla değişim Kardemir Karabükspor ve Karşıyaka'da

Kayseri Erciyesspor gibi Süper Lig'den düşen Kardemir Karabükspor'la, Karşıyaka'nın bu haftaya sahaya sürdüğü 14 oyuncudan 13'ü takımlarında ilk kez mücadele etti.

Birinci haftada Boluspor ve Göztepe'nin 11 yeni oyuncusu yer alırken, bu takımları Adana Demirspor (10), 1461 Trabzon, Balıkesirspor, Denizlispor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor (8), Elazığspor, Şanlıurfaspor, Yeni Malatyaspor (7), Samsunspor (6), Alanyaspor (5), Giresunspor (4), Adanaspor (3) ve Altınordu (1) izledi.

GOLLER YENİLERDEN

Ligde ilk hafta atılan 18 golden 13'ünü takımların yeni oyuncuları kaydetti.

Denizlisporlu Leandrinho (2), Göztepe'den George ve Vleminckx, Elazığspor'dan Cheoudi, Adana Demirspor'dan Mojsov ile Anıl Taşdemir, Samsunsporlu Mehmet Çakır, Ndiaye, Kardemir Karabükspor'dan Zenke, Kokalovic ve Alexe ile 1461 Trabzon'dan Arquin, yeni takımlarıyla ilk lig maçlarında gol sevinci yaşadı.