2015-2016 futbol sezonu hazırlıklarını sürdüren Boluspor'da hareketli günler yaşanıyor. Kırmızı beyazlılarda düzenlenen imza töreninin ardından Boluspor kulübü başkanı Savaş Abak, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kulüp başkanı Abak; 3 tane bombamız varda tabi yapmak çok kolay olmuyor. Bu oyuncuların biriyle Alican'da uğraşıyor. Ama inanın bu sene geçen seneden daha iyi daha birbirine bağlı daha güçlü bir kadromuzun olacağına inanın. 3 tane iyi arkadaş ile ilgileniyoruz” şeklinde konuştu.

Boluspor kulübü başkanı Savaş Abak'ın konuşmalarından satır başları şöyle: Kırmızı beyazlılar ile bu yıl 3'üncü yıla başladıklarını belirten Abak şöyle konuştu: Bunu ben her konuşmam da söylüyorum. Artık bizim yönetim olarak. Bu sene artık 3'üncü yılımız. İlk başta geldik. O zaman zor şartlar vardı. Son maçta ligde kaldık. Geçen sene çok şanssız maçlarımız oldu. Hatta bir gün önceki konuşmamda, yeni sezonun bizim açımızdan da iyi olmasını temenni ettim. Bu sene artık 3'üncü yılımız, taraftarın, şehrin bizden beklentileri var. Belki sizlerinde beklentileri var. Bu beklentileri karşılamak istiyoruz. Şunu ben her zaman söylüyorum. Kulübün mali dengesini de bozmamam lazım. Buraya 1 yıllık başkanlık veya 1 yıllık yönetim için gelmediğimizi herkes takdir ediyordur. 20 tane yönetici var, yöneticiler büyük fedakârlık içinde. Kulübün maddi imkânlarını bozmadan kendi ayakları üstünde durabilen bir kulüp yapmak istiyoruz.”

“3 TANE BOMBAMIZ VAR”

Çek oyuncu Petr Janda anlaştıklarını oyuncunun kampa katılacağını ve 3 bomba transferlerinin daha olduğunun altını çizen Abak sözlerini şöyle sürdürdü: 3 tane bombamız varda tabi yapmak çok kolay olmuyor. Bu oyuncuların biriyle Alican'da uğraşıyor. 3 tane bombamız var ama daha netleştiremedik. Ama inanın bu sene geçen seneden daha iyi daha birbirine bağlı daha güçlü bir kadromuzun olacağına inanın. 3 tane iyi arkadaş ile ilgileniyoruz. Onların tam bedellerini versek, yarın kamptalar ama kulübün dengesini de çok fazla bozmak istemiyorum. İyi bir on numara, iyi bir forvet görüşmelerimiz var. %75 tamamlandı ama netleşmedi. Netleşmeden de bilgi veririm. Yarın olumsuz bir yanıt olur. Onlar 3-5 güne netleşecek. O zaman takım içindeki dengeler daha da değişecek. Janda 18.30'da Bolu'da.”

“10 YABANCI BİZİM İÇİN FAZLA BİR MALİYET”

Federasyonun verdiği 5 yabancı hakkını büyük olasılıkla kullanacaklarını belirten Abak şöyle devam etti: 5 yabancı hakkını %80 kullanacağız. Yabancılardan Reis var, Henri var. Stoperde Luiz var. Janda'da geliyor 4 oluyor. 5 yabancı da 370 Bin TL federasyona ödüyoruz. 6'ıncı da ekstra 200 Bin ödüyoruz her oyuncuda. 10 yabancı bizim için fazla bir maliyet. Ama tabii yabancı maliyetlerini de geri çekersek, 200 vereceğimize 160,150,140,130 Bin liralar verirsek, altıncı yabancı hakkımızı da kullanırız. Şu anda kalede sıkıntımız yok. Geri dörtlüde sıkıntımız yok gibi. Ön liberoda Alican var, Janda var. Alt yapıdan Emrullah var çok iyi. Oradaki dörtlüde de sıkıntımız yok. Sağ ve sol önde de çok sıkıntımız yok. 10 numaraya Yusuf geldi. Oraya belki Yusuf'a bir yedek veya bir iyisini alabiliriz. Forvette Reis var ama oraya birini almam lazım. Çünkü sakatlıklar oluyor. Ufak tefek cezalar oluyor. Şu anda Janda'dan sonra 3 kişi daha alırsak, sanki takım daha oturaklı sanki daha böyle iyi bir takım olacak. Bizler bu sene inanıyoruz. Herkes inansın. Alican, Adem bizi kırmadı. Adem ile biz hiç para konuşmadık. Adem ve Alican benim tek lafıma geldi. Alican, geldiğinde buradan başka bir takıma gidiyordu. Kalmasını istedim. Alican çok yürekten oynuyor. Alican'ı biz geçen senede istemiştik. İnanın 3-5 oyuncu bizle para konuşmadı. Burada şu an iyi bir aile ortamı var. Sizlerden destek olursanız, taraftarda destek olursa 50'inci senemizde bizler inanıyoruz. Bir şeylerde yapmamız lazım. Hep söylüyorum, mali dengeleri bozmamız lazım. Kulübün çeki var senedi var ödeniyor. Herkes bize güveniyor. Yazılmış çeki, senedi olmayan ender camialardan biriyiz. Bu sene fark yaratacağımıza inanıyorum.”

“BOLUSPOR'UN İLLAKİ SÜPER LİGE ÇIKIPTA MI STADYUM YAPMASI LAZIM”

Son günlerde kamuoyunda çıkan Bolu Atatürk Stadyumunda maçların oynanıp oynanamayacağı şeklinde sorulan soruya Abak şu cevabı verdi: Normalde bizim stadımız 50-60 senelik bir stat. Geçen sene federasyon 2007 deprem yönetmeliği istedi. Onu biz bir şekilde hallettik. Çünkü yönetimdeki çoğu arkadaş mühendis. Bu sene 2007 deprem yönetmeliğinin analizlerinin tamamı isteniyor. Yani betonun, çeliğin bütün analizlerini istiyor. Biz bu işi bu sene yine kendi imkanlarımızla hallettik. Boluspor'un illaki süper lige çıkıp ta mı stadyum yapması lazım. Bu stadyum şart. Bu sene oynarız, seneye yine oynamayız. Zemin için ekimini yaptırmamız lazım onda da ilerleme kaydedemedik. Şu anda güvenlik sertifikasını alamadık ama o iş tamam. Burada maçlarımızı oynayacağız. Ama seneye yine sıkıntımız var. Ya Karabük tarzı yıkacağız, yapacağız. Bölüm bölüm, parça parça yapacağız ya da şehrin mülki amirleri neyi uygun görürse onu yapacağız. Bildiğim kadarıyla 33 tane stadyum yapılıyor. Bizim öyle bir stat yapmamız lazım ki bence yaşayan bir yer olması lazım. 15.000 binlik yapalım, atıl bir yerde olmaması lazım. Çünkü artık yeni stadyumlar hep öyle. Onda sıkıntımız var.” Haber Merkezi