Boluspor, 2014-2015 sezonu hazırlıklarına 12 Temmuz 2014 Cumartesi günü başlayacak. Kırmızı beyazlıların transfer komitesi, bu tarih öncesi eksik olan bölgeler için düşündüğü futbolcuları takıma kazandırmaya çalışıyor.
KİRALIK FORMÜLÜ DEVREYE GİRDİ
Transfer çalışmalarını gizlilik içerisinde yürüten Boluspor, hafta sonuna kadar birçok isme imza attırmayı hedefliyor. Teknik heyet ile istişare yapan ve bu bağlamda kadroyu kurmaya çalışan Boluspor, Gençlerbirliği'nden Mili kaleci Özkan Karabulut'u kiralık olarak takıma kazandırmaya çalışıyor. Karabulut'un da Boluspor'a gelmeye sıcak baktığı gelen bilgiler arasında.
7 kez milli olan Özkan Karabulut, U 21 Milli takım ile İrlanda, Macaristan, İtalya ve Liechtenstein maçlarında Avrupa Şampiyonası 2013 Finalleri için Milli takımımızın kalesini korudu. Futbola Gençlerbirliği'nde başlayan Özkan geçen sezon geçici transfer olarak Ankaraspor'a kiralandı. Futbol kariyerinde 4 Türkiye Kupası, 21 Süper Lig, 1 PTT 1 Lig, 12 kez Avrupa şampiyonasında oynayan Karabulut, geleceğin yıldız kalecileri arasında gösteriliyor.
Özkan Karabulut Kimdir?
10 yaşındayken Gençlerbirliği altyapısında futbola başlayan Özkan, 2007 senesinde ilk defa Türkiye Genç Millî Takımlara davet edilmesiyle beraber Gençlerbirliği ile profesyonelliğe geçiş mukavelesi imzalayarak As takıma yükseldi. Gençlerbirliği formasıyla ilk Süper Lig karşılaşmasını 8 Mayıs 2010 tarihinde Gaziantepspor'a karşı oynadı. Gençlerbirliği'nde 2010-2011 sezonunda Serdar Kulbilge'nın ardından ikinci kaleci olarak görev alan Özkan, Serdar'ın Ankaragücü'ne transfer olmasıyla 2011-2012 sezonuna takımın As kalecisi olarak başladı. Ancak, İtalya U-21 ile oynanan maçtan sonra apandisitinden ameliyat olmak zorunda kaldığı için bir süre sahalardan uzaklaştı.
Millî takım kariyeri
12 kez milli takımlara çağrılan Özkan Karabulut, 11 kez Türkiye U-16, 20 kez Türkiye U-17, 3 kez Türkiye U-19, 1 kez Türkiye U-20 ve 5 kez de Türkiye U-21 forması olmak üzere toplam 10 kez milli formayı giymiştir.