Elit Akademi Liginin 37.haftasında Boluspor U16 takımı rakibi Turgutluspor U16 takımını sahasında ağırlarken maçın sonunda sahadan 2-1 galip ayrılarak haftayı 3 puanla tamamladı. Güneşli ve sıcak bir havada oynana karşılaşmada oyuncular oldukça zor anlar yaşarlarken, her iki devre içersinde verilen su molası ile oyuncular serinlediler.
İlk devre daha atak oynayan Boluspor U16 takımı iki golü de ilk devrede buldu. Maçın ilk dakikasında golü bulunca daha rahat bir oyun sergiledi. İlk devrenin sonuna kadar iyi mücadelesini sürdürmeye devam etti. Karşılaşmada ilk devrenin 11. dakikasında farkı ikiye çıkaran Boluspor 17. Dakikada kalesinde bir gol görünce skor 2-1 oldu. İkinci devre atak yapan takım Turgutluspor oldu. İlk yarıya nazaran daha iyi top çevirme şansı yakaladı ama sonucu değiştiremedi. Karşılaşmanın maça başlama düdüğünün ardından topu orta sahadan kapan Furkan, topla ilerleyerek ceza alanına kadar sürdü. Turgutluspor ceza sahasına girdiği anda Özkan Karadeniz'in önüne topu uzattı, kalecinin yanından Özkan topu filelere gönderince Boluspor U16 takımı 1-0 öne geçti. İlerleyen dakikalarda Boluspor kanatlardan ataklarını sürdürdü. Mustafa ve Furkan'la gol arayan Boluspor, 11. dakikada ikinci golüne kavuştu. Tribünler tarafından sağ taraftan gelişen atakta Erhan ayağıyla sürdüğü topu, Mustafa'ya uzattı kale önünde topla buluşan Yasin'in sert şutunda top kaleye gitti ve bu golle Boluspor skoru 2-0 yaptı. Karşılaşmada farkı ikiye çıkaran Bolusporlu oyuncular, hata yapmamaya çalıştı ama 17. Dakikada kaptırılan top neticesinde gole engel olamadı. Turgutluspor'lu oyuncu Mustafa Türkmen'in ceza alanı içersine yaptığı orta sonucunda Serkan kaleye çektiği sert şutta kaleci Sabri Can tutamayınca elinden kaçırdı. Serkan kaleciden gelen topu aldığı anda kalecinin boş bıraktığı yerden kaleye gönderdi ve bu gol ile skor 2-1 oldu. İlk devre sonuna kadar ki mücadelede başka gol olmadı ve ilk devre Boluspor'un 2-1'lik galibiyeti ile tamamlandı.
10 KİŞİ MÜCADELE ETTİ
İkinci devrede oyuna hâkim olan Turgutluspor, oyun kurarak farkı eşitlemeye çalıştı. Kontra ataklarla ve yarattığı pozisyonlar ile hücum yaparak gol bulmaya çalıştı. Bolusporlu oyuncu Furkan'ın sert şutunda kaleye giden top az farkla auta gidince Boluspor bir golden oldu. Maçın 79. Dakikasında rakibine faul yapan Bünyamin, hakeme karşı tavrını yükseltip sözler söyleyince kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Boluspor 10 kişi devam ederken, rakip takım bu fırsatı değerlendiremedi ve maçın sonunda sahadan 2-1 galip ayrılan Boluspor U16 takımı oldu.
Boluspor U16 Takımı: Sabri Can***, Batuhan***, Fırat***, Bünyamin**, Erhan***, Burak***, Yasin**** (Dk 77 Burak*), Enes fazıl***, Mustafa Coşkun***(dk 80 Mücahit*), Furkan Narin** (dk 59 Veysel**), Özkan Karadeniz****
Turgutluspor U16 Takımı: Sedat**, Necdet**, Serkan**, Muhammet**, Mustafa Türkmen**( dk 72 Tolunay*), Oktay**( dk 70 Mustafa Gündüz* ),Sabit Hakan**, Necati**, Abdullah**, Ömürhan**, Umut**
Goller: Dk 1 Özkan Karadeniz, Dk 11 Yasin Bayri (Boluspor), Dk 17 Serkan Akın (Turgutluspor)
Kırmızı Kart: Dk 79 Bünyamin Kaval (Boluspor)