Boluspor Basketbol takımının mücadele ettiği Erkekler Bölgesel Lig, hafta sonu oynanacak karşılaşmaların ardından tamamlanacak. Kırmızı beyazlılar, ligin son maçında Turgut Özal Üniversitesi ile karşılaşacak. Dev adamlar, bu karşılaşmayı kazandığı takdirde grubunu 1'nci sırada tamamlayacak ve çekilecek kuralar öncesinde büyük avantaj elde edecek.
EBBL'de 12 grupta son durum şöyle:
1. Grup: Bu grupta ilk 3 belirlenmiş durumda. İlk sırada 2 yıl öncesinin sürpriz takımı İzmir BŞB yer alıyor ve oynadığı basketbolla bu yıl da çok can yakacağa benziyor. Favoriler arasında gösterilmemesine rağmen son 6'ya kalmaları sürpriz olmaz. İkinci sıradaki Bostanlıspor ve Tirespor ise üst turda fikstür durumuna göre başarı kovalayacaklar.
2. Grup: Bu grupta 1. ve 2. son hafta Gediz Üniversitesi - Socar Petkim maçında belirlenecek. Gediz Üniversitesi'nin ev sahibi avantajı var. Grubun üçüncüsü son hafta Bodrum Belediye Bodrumspor - Muğla Orman maçında belirlenecek. Muğla Orman'ın ilk maçtan 24 sayılık avantajı var. Bu grupta ilk sırayı alacak olan Gediz ve Orçun Okkalı transferiyle Socar Petkim 2. Lige çıkma yolunda güçlü adayların arasında.
3. Grup: Yatırım yapan bir takımın olmadığı ve Çankırı'nın rahatlıkla birinci olduğu grupta Turhal ikinciliği garantiledi. Son takım bu haftaki Turhal Yeni Belediye - Zilespor maçında belli olacak. Maçı Turhal kazanırsa Kardemir üçüncü olacak, Zile'nin yenmesi durumunda ise üst tura çıkan takım Zile olacak.
4. Grup: Bu grupta birinci ve ikinci bu hafta sonu belli oluyor. Şanlıurfa'da oynanacak maçı en az 2 sayıyla Şanlıurfa kazanırsa birinci olacak. Kahramanmaraş Belediye ise grubun üçüncüsü oldu. Bu grubun ilk 2 takımı üst turda iyi işler yapabilecek kadrolara sahipler. 2 takım için de kura belirleyici olacak.
5. Grup: 2. Lig'e çıkmak için en iddialı takımların başında gelen Melikşah Üniversitesi bu grupta zorlanmadan birinci oldu. İkinci ve üçüncü bu hafta sonu oynanacak Atlas Eğitim - Melikgazi Belediyesi maçı sonrası belli olacak. İlk maçtan Melikgazi'nin 10 sayılık avantajı var.
6. Grup: Bu grupta ilk 2 sırayı averaj belirledi ve Gücümspor birinci, MG ise ikinci oldu. Üçüncü sırayı ise Bilecik aldı. Bursa alt yapılarının ne kadar başarılı olduğunu düşünürsek üst turda bu iki takıma dikkat etmek gerekir. Bilecik ise iyi bir kurayla son 24 takım içinde yer almaya çalışacaktır.
7. Grup: 2. Lig için kurulan iddialı Sakarya BŞB umduğundan fazla zorlandığı grubu yenilgisiz birinci bitirdi. Bu grubun mütevazı bütçeli takımlarından Bahçelievler, İstanbulspor ise üçüncü sırayı aldı. Bahçelievler ve İstanbulspor gidebildiği kadar zorlayacaklardır üst turu.
8. Grup: İki iddialı takım averajla birinci ve ikinci oldular. Geçen yıl kuranın azizliğine uğrayan Adanaspor kurduğu kadroyla işi şansa bırakmamak peşinde. Mersin Aşut çok yeni bir oluşum ama iyi kadro oluşturdular, son 6'nın güçlü adayları arasındalar.
9. Grup: Bu grupta bir sayılık averajla Batman grubu birinci bitirdi, Elazığ ise ikinci oldu. Üçüncü sırayı ise Bağlar Belediye büyük ölçüde garantilemiş gözüküyor çünkü yerlerini kaybetmeleri için hafta sonunda evinde Batman Eğitim'e 36 sayıyla yenilmesi gerekiyor. Bu gruptan çıkan takımlarında amacı son 24 olacak gibi görünüyor.
10. Grup: Ormanspor son iki maçta mağlup oldu ve birinciliği Selçuklu Belediyesine devrett