A2 Ligi'nde, 2012-2013 sezonu kademe grubu müsabakaları tamamlandı. 1. Grup'ta Göztepe A.Ş ve Beşiktaş A.Ş., 2. Grup'ta Galatasaray A.Ş. ve KDÇ Karabükspor, 3. Grup'ta Trabzonspor A.Ş. ve Gençlerbirliği, 4. Grup'ta MP Antalyaspor ve Adana Demirspor, gruplarında ilk iki sırayı alarak Final Grubu'na katılmaya hak kazandı.
Tek grupta çift devreli lig usulüne göre oynanacak Final Grubu müsabakaları 4 - 5 Şubat 2013 tarihlerinde başlayacak. Takımların (0) sıfır puan ile başlayacağı Final Grubu, 9 - 10 Mayıs tarihlerinde yapılacak 14. hafta karşılaşmaları ile sona erecek.
Klasman grubu müsabakaları 30 - 31 Ocak 2013 tarihlerinde başlayıp 9-10 Mayıs 2013 tarihlerinde oynanacak müsabakalar ile sona erecek. Klasman grubu, kademe grubu müsabakaları sonunda, 1. ve 2. Grup'ta 3-11., 3 ve 4. Grup'ta 3-12. sırayı alan takımlar arasında çift devreli lig usulüne göre oynanacak. Klasman grubu müsabakaları, takımların kademe gruplarında topladıkları puanlar ile devam edecek.
Play-off müsabakaları ise, final grubunu ilk dört sırada bitiren dört takım ve klasman grubu müsabakaları sonunda gruplarında ilk sırayı alan 4 takım olmak üzere toplam 8 takım arasında, TFF tarafından belirlenecek olan tarafsız saha veya sahalarda tek maç eleme sistemine göre oynanacak. Play-off'ta, Final Grubu'nu ilk 4 sırada bitiren takımlar ve klasman grubu müsabakaları sonunda gruplarında ilk sırayı alan 4 takım ile kura usulü ile çapraz olarak eşleşecek.
Yarı final müsabakaları sonunda kazanan iki takım A2 Ligi Türkiye Şampiyonu olabilmek için final müsabakası oynayacak, kaybeden iki takım ise üçüncülük-dördüncülük maçında karşılaşacak.
Boluspor klasmanda liderlik peşinde...
Boluspor ise 2. grupta final grubunu 2 puan farkla kaçırarak klasman grubuna kalırken, grup maçlarında topladığı puanlarla play-off grubu öncesi avantaj sağlamış oldu. Kırmızı beyazlılar Türkiye şampiyonluğu play-off maçları için Boluspor'un klasman grubundan lider çıkması gerekiyor. Grubunu lider tamamladığı taktirde final grubunda yer alan ilk 4 takımla birlikte klasmandan gelen takımların katıldığı 8 takım kura ile tek maç eleme sistemine göre karşılaşacak.