Vali Ahmet Zahteroğulları'nın talimatı ile başlatılan ve 'Tabiatın Kalbi Bolu' isimli fotoğraf yarışmasına rekor katılım gerçekleşti. Bolu'yu tanıtmak için düzenlenen fotoğraf yarışmasına 2 ay gibi kısa bir süreçte 785 fotoğraf sanatçısı, 2840 fotoğrafla katıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 9.Bölge Müdürlüğünün koordine ettiği, Bolu Valiliği, Bolu Belediye Başkanlığı ve Fotoğraf Sanatı Kurumu Federasyonu tarafından düzenlenen Tabiatın Kalbi Bolu” fotoğraf yarışması için 15 Ekim 2014 tarihinde başlayan başvurular 16 Aralık 2014 tarihi itibariyle rakor bir katılımla sona erdi. Kendi kategorisinde bir rekora imza atan Tabiatın Kalbi Bolu” fotoğraf yarışmasına, 2 ay gibi kısa bir sürede 785 fotoğraf sanatçısı, 2840 katıldı.

Bolu'da Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne ait korunan alanlar, Yedigöller Millî Parkı, Abant Gölü Tabiat Parkı, Gölcük Gölü Tabiat Parkı, Sünnet Gölü Tabiat Parkı, Sülüklügöl Tabiat Parkı, Beşpınarlar Tabiat Parkı, Göksu Gölü Tabiat Parkı, Karagöl Tabiat Parkı, Gölcük-Kargılı Tabiat Parkı, Ayıkayası Tabiat Parkı ve Yeniçağ Gölü çalışma alanı olarak belirlendi. 24 Aralık 2014 günü toplanacak olan seçici kurul tarafından dereceye girenler belirlenecek. Etkinlik için kurulan başvuru sitesi de bu süre zarfında 30 bin 307 kez ziyaret edildi. Haber Merkezi