Köroğlu Ortaokulu 7. Sınıf öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen Yerel Tarih Proje Fuarı ve Proje Yarışması” için Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi bahçesinde bir tören düzenlendi. Bolu'nun yaşayan tarihi değerlerinin minyatürleri törene katılanlardan tam not aldı.
Törene Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gencer öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı. Yerel Tarih proje fuarında öğrencilerin yaptığı minyatür Bolu'ya ait eserler katılımcıların beğenisini topladı. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'da projeyi yapan öğrencilerden tek tek projeleriyle ilgili bilgi aldı.

Amaç Bolumuzun tarihi değerlerine dikkat çekmek

Projeden sorumlu öğretmen Gülsen Ateş konuşmasında böyle bir fuarın Bolu'da ve Türkiye'de ilk kez gerçekleştirildiğini belirterek şöyle konuştu; Yerel Tarih Proje Fuarı ve yarışmasının sunmak güzel Bolumuzun tarihi değerlerine dikkat çekmek için toplanmış bulunuyoruz. Bu projeyi Sosyal Bilgiler dersi kapsamında gerçekleştirdik. Amacımız burada öğrencilerin Bolu'nun tarihi değerleri hakkında bilgilenmesini sağlamak ve Öğrencilerimizin yerel tarihe dair görüşlerini ortaya koymaktır” dedi.
Türkiye'ye örnek olmasını temenni ediyorum
Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'da konuşmasında Bolu'nun tarihi değerlerine sahip çıktıklarını vurgulayarak şöyle konuştu; Bolu Belediyesi olarak Bolu'nun tarihi dokusuna sahip çıkıyoruz. Şuan bulunduğumuz Gülezler Konağı çok kötü bir durumdaydı. Uzun uğraşlardan sonra sahiplerini bularak mülkiyetini belediyeye aldık. Daha sonra üniversiteye vererek, yaşayan ve tarih kokan binayı Bolu'ya kazandırdık. Bolu'nun hem tarihi dokusu hem de kültürel dokusu olarak bir çalışma yapıldığında onu sahipleniriz. Üzerimize de ne düşerse, Şehir hafızası oluşturma noktasında biz çalışmaya hazırız. Bu çalışmanın bundan sonraki çalışmalara ve Türkiye'ye örnek olmasını temenni ediyorum. Bu çalışma için önce öğretmenimize sonra öğrencelerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Şehrin mimari dokusunu yaşanabilir hale getirmek insanlara bağlıdır

AİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gencer'de bir konuşma yaptı. Gencer,”İnsanların yaşadığı şehirler bir geçmişe sahip. Şehrin mimari dokusunu yaşanabilir hale getirmek insanlara bağlıdır böyle güzel bir fuarı öncülük ettiği için öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.
Emeği geçen herkesi gönülden kutluyorum
Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı, Projeler çok güzel olmuş hem ilimizde hem de ülkemizde örneğine az rastlanır bir çalışma olduğunu düşünmüştüm ki ilk olduğunu öğrendim. Bu projeler çok önemli çünkü ilimizin geçmişten gelen kültürünü ve yaşayan tarihi değerlerini, bir arada ve bütün olarak insanımıza sunma ve değerlendirme fırsatı vermiş. Çocuklarımız tarihimize ve kültürümüze farklı bir bilinçle sahip çıkmış ve bilmeyenlerin öğrenmesi için önemli bir çalışmaya imza atmışlar. Bu sergide emeği geçen herkesi gönülden kutluyorum. Gülezler Konağını kendisine yakışır bir hale getirmek için belediyemiz ciddi bir emek sarf etmiş, belediyemize ve başkanımıza çalışmaları için ayrıca teşekkür ediyorum”dedi.
Protokol konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Bolu'nun yaşayan tarihi değerlerinin minyatürleri