Maltepe Üniversitesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi ve Bolu Ticaret ve Sanayi Odası üçlü işbirliğinde bu yıl ilki düzenlenen olan Bolu 1. Sektörel Kalkınma Sempozyumu 4 Haziran 2013 Salı günü 09.30 – 17.00 saatleri arasında Ticaret ve Sanayi Odası Kongre Salonu'nda gerçekleştirilecek.
Kanatlı hayvancılık, deri, sağlık, turizm, lojistik, metal, orman ürünleri ve İlimizde gelişim potansiyeli bulunan diğer sektörlerin bugününün ve geleceğinin masaya yatırılacağı sempozyumda, gün boyu gerçekleştirilecek oturumlarla akademisyenler ve sektör temsilcileri tarafından sunumlar yapılacak.
Konuşmacılar arasında kanatlı hayvancılık sektöründe BESD-BİR Başkanı ve Beypi A.Ş. Genel Müdürü Dr. Sait Koca, metal sektöründe Arçelik A.Ş. Üretim Yöneticisi Güney Özaltan, sağlık sektöründe TSO Meclis üyesi ve Çağsu ve Fatma Hatun Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Demir, turizm sektöründe BAKTOD Başkanı Ali Terzibaşoğlu ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Bolu YDO Koordinatörü Ömer Faruk Zorlu, orman ürünleri sektöründe Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı ve Bolu TSO Meclis Başkanı Ahmet Kahraman, lojistik sektöründe TSO Yönetim Kurulu Üyesi Engin Ergin, deri sektöründe Gerede TSO Başkan Yardımcısı Ersin Kaşka gibi isimler bulunuyor. Sempozyumda yapılan sunum, bildiri ve konuşmalar kitapçık haline getirilerek katılımcılara dağıtılacak.
Yapılan açıklamada, gerçekleştirilecek olan ücretsiz sempozyuma sektör ve meslek kuruluşu ayırt etmeksizin İlimizde faaliyet gösteren tüm işletmeler, paydaş kuruluşlar ve ilgililer davet edildi.