Merakla beklenen milletvekili seçimlerinin sonuçları sandıklar açıldıktan sonra ortaya çıktı. Bolu seçmeni 2011 yılında olduğu gibi tercihini 2 Ak Parti, 1 CHP olarak belirledi.

Seçim sonuçlarını değerlendiren AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Biz 12 yıldır yaptığımız çalışmalar neticesinde daha farklı bir sonuç bekliyorduk. Ancak halkın kararına da saygılıyız” dedi.

Bolu'da oylarını artırdıklarını belirten CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ise, Sandıklar açıldığında gördük ki, Bolu halkı çalışan milletvekilini koruyor. Çok zor şartlar altında bir seçim dönemi geçirdik. Buradan tüm partililerime teşekkür ediyorum. Oylarımızı artırarak Meclis'e gittiğim için çok mutluyum” dedi.

Resmi olmayan sonuçlara göre Bolu Ak Parti'ye 2, CHP ‘ye ise 1 milletvekili verdi. Yaklaşık 2 aydır aralıksız bir şekilde yürütülen seçim çalışmaları, Pazar akşamı sandıkların açılmasıyla tamamlanmış oldu.

AK PARTİ'DE DÜŞÜŞ VAR

Bolu'da 948 sandıkta 185 bin 582 oy kullanıldı. Kullanılan oylardan 96 bin 371 oyu Ak Parti alırken, CHP 45 bin 588, MHP ise 29 bin 683 oy alabildi. Milli İttifak olarak seçime giren Saadet Partisi ise 6 bin 494 oy alırken, HDP ise beklenenin aksine oy oranını artırarak 7 bin 446 oy almış durumda. Haber Merkezi