Karacasu Beldesi Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği tarafından organize edilen Bolu'nun en büyük ve en kapsamlı geleneksel kermesi Karaçayır Parkı'nda açıldı.
Kermes açılışına Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Mahmut Arık, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, Karacasu Belediye Başkanı Celal Beydili, dernek üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Öğrenciler yararına düzenlenen kermes Mehter Takımı'nın gösteriyle başladı. Kermesin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Hüseyin Yılmaz, "Derneğimize gönül veren kardeşlerimiz ve dostlarımızla en iyi yatırım insana yapılan yatırım, en iyi hizmet insana yapılan hizmet ve özellikle de gençlerimize yapılan hizmettir. Gençlerimize eğer sahip çıkılmaz, arzu edilen manada gençlerimiz icap eden eğitim ve terbiyeden mahrum kalacak olurlarsa, başıboş böyle yetişen bir neslin başta aileleri için, toplumumuz için, memleketimiz ve milletimiz içine kadar büyük felaket arz ettiği herkesin malumudur" diye konuştu.
“Gençlerin iyi yetişmesinde pay sahibi olanların önünde saygıyla eğiliyorum”
Programda bir konuşmada Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz yaparak şunları söyledi: Güzel bir günde böyle bir kesmesin açılışında olmanın onurunu yaşıyoruz. Buna vesile olan herkesi kutluyor, tebrik ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Belediye başkanları olarak şehirleri daha yaşanabilir hale getirmek için çalışıyoruz. İnsanlar bu şehirde yaşarken rahat etsinler, huzur bulsunlar, bu şehirde yaşamanın mutluluğunu hissetsinler istiyoruz. İşimizin zorluklarını biliyoruz ama durmaksızın çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Asıl iş ise bu şehirde yaşayan insanların eğitiminin imar edilmesi. Eğer gelecek neslimizi iyi imar edemezsek işte televizyonlarda görüyoruz yakıp yıkan bazen öldürmekten çekinmeyenlerin yetişmesine de sebep olabiliriz. Tabi yaradan her şeye bir görev verirken insanı çok geniş ölçüde hürriyetle yaratmış. Bir noktada hayvanın altına inebilirken, dün gece şereflendiğimiz Miraç dolayısı ile meleklerin üzerine kadar da gidebilecek şekilde yaratmış. Bu kadar geniş bir yelpazede eşrefi mahlûk olarak yaratılmışız. Şairin dediği gibi oluklar çift; birinden irin akar, birinden nur. Önemli olan o nuru akıtabilmek. Bunun için gayret eden birçok yapı var Allah'a binlerce şükür olsun. Bunlarla ilgilide insanımızın imarı ile ilgili çok yoğun gayret sarf etmek durumundayız. İçimizde bir şeytani ruh var, bir de rahmani ruh. İkisi yan yana, bazen şeytan tarafımız öne çıkabilir, bazen de rahman tarafımız. Hangi tarafı beslersek, hangi tarafını öne çıkarmak için gayret sarf edersek o taraf ağır basıyor. Onun için hepimiz rahman tarafımızı besleyerek, rahman tarafımızı öne çıkarmanın yollarını bulmak durumundayız. Evet insanımızın imar edilmesi ve yetişmesi için çok büyük gayretler gerekiyor. Bunun içinde bütün İslam alemi bu konulara eğilmek durumunda. Eğer şuanda dünyada Müslüman ülkelerin tamamında sıkıntılar yaşanıyorsa bu sıkıntılarda hepimiz payı var. İslam'ın bize verdiği mesajı doğru iyi okuyup, algılayıp ona göre hareket etmemiz gerektiğine inanıyorum. Çünkü İslam dışı camia müthiş bir gayret ile Müslümanların kötü görünmesi, kötü olması için bütün güçlerini hareket ettiriyor. Uyan talimat alan ve talimata göre hareket edersek o zaman dünyada ki Müslüman aleminin dışardan bakıldığı halde sersefil görünen halini yaşamaya devam ederiz. Onun için gerçekten inancımızı yaşamaya ve yaşatmaya çalışacak yapılara ihtiyacımız var. Böyle yapının oluşması için gayret eden derneğimizi kutluyorum. Allah gençlerimizin daha iyi yetişmesi için bu şekilde Müslümanca davranmak, Müslümanca yaşayacak gençlerin yetişmesini vesile kılacak herkesin önünde eğiliyor, emirlerinde olduğumu ifade ediyorum” dedi.
İl Müftüsü İzani Turan'ın duasından sonra kermes alanı gezildi. Daha sonra açık artırma ile deve sat