Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, bir yıl içerisinde kentin her yerinde akıllı çöp konteyneri dönemine geçileceğini söyleyerek, "Türkiye'de ilk defa bir ilde haftada çöp toplanacak şekilde proje yapılacak" dedi.

Son günlerde turizm bölgelerine teleferik hattı kurulacağını müjdeleyerek Boluluları heyecanlandıran Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, yeni yıl öncesi bir projeyi daha açıkladı. Haftada üç gün çöp toplanan Bolu'da artık haftada bir kez çöp toplanacağını belirten Başkan Yılmaz, "Gelişmiş ülkelerde haftada bir gün çöp toplanır. Biz hergün topluyorduk. Şu anda haftada üç güne indirdik. Haftada bir gün topladığımız zaman maliyetlerimiz çok düşecek. Ama haftada birgün çöpleri koyacağımız maliyetler artacak. Konteynır maliyetleri artacak. Uygun olan yerlerin tamamında yeraltında oluşturmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

DOLUNCA SİNYAL VERECEK

Projenin Türkiye'de bir ilk olacağını söyleyen ve çöp konteynerleri dolduğunda merkeze sinyal gideceğini söyleyen Yılmaz, "Dolayısıyla Bolu genelinde yapacağımız bu çalışma biraz yüksek maliyetli bir çalışma olacağı için bu sene içerisinde ihalesini yapıp yıl içinde tamamlamak istiyoruz. Eğer bu yıl tamamlayamazsak, gelecek sene Türkiye genelinde ilk defa bir ilde haftada bir çöp toplayacak şekilde proje yapılacak. Çöpler dolduğunda da merkeze bilgi veren cihazlar takılmış şekilde hizmete girecek" diye konuştu. Özgür Bolu