44.TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri yarışmasında Bölge İkincisi olan Bolu Fen lisesi öğrencileri İl Milli Eğitim Müdürlüğünde, Milli Eğitim Müdürü Recep Alpdoğan tarafından ağırlandı.
25-29 Mart 2013 tarihleri arasında Ankara'da gerçekleştirilen 490 Proje Başvurusunun yapıldığı 44.TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Bölge Finalinde, Bolu Fen Lisesi Biyoloji dalında Bölge İkincililiği başarısını elde etti.
Milli Eğitim Müdürü Recep ALPDOĞAN makamında ağırladığı öğrencilere ve proje ekibine yapmış oldukları başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti ve bu başarının diğer öğrencilerimize de örnek olmasını diledi. ALPDOĞAN daha sonra öğrencilere hediyelerini verdi.
Bolu Fen Lisesi 11-C Öğrencilerinden Ayşenur SERT ve Merve YILMAZ'ın hazırladığı ve danışmanlığını Biyoloji Öğretmeni Pınar KARAKAŞ SARI'nın yaptığı İzmarit ekstraktının Heterocypris incongruens (Ostracoda, Crustacea ) ve Cryptocoryne crispatula (Araceae) Üzerine Etkileri” adlı projenin özeti ise: Yıllık ortalama tüketimi 5,6 trilyona dayanan sigara tüketiminde çevreye gelişigüzel saçılan izmaritlerin içeriğinin yağmur sularıyla yer altı ve yerüstü sularına karışması sonucu sucul ekosistemlerde yaşayan anlıları ve dolaylı olarak bütün ekosistem dengesinin değiştirmesi, sigara tüketimi sonucu oluşan artıkların doğaya ve ülke ekonomisini olumsuz etkilediğine dair sonuçlara varılmasıdır. Elde edilen sonuçlar ışığında, izmaritlerin geri dönüşümü ile ilgili yasal düzenleme zorunluluk haline gelmiştir…”