Ercoşkun; Yaşarken Devlet Üstün Hizmet Madalyası” alan, doğduğu topraklara yaşamı boyunca yaptığı birikimleri bağışlayarak yüzlerce eğitim ve sağlık alanında tesis yapan, biz Boluluların Bolu'nun Babası” olarak şükran duygularımızı ifade ettiğimiz vakıf insan, İzzet Baysal Babamızı bir kere daha; şükranla, özlemle anıyoruz” dedi.
Hukuk Fakültesi ve Seben'e Meslek Yüksek Okulunun takipçisiyiz.”
Ercoşkun açıklamasında şu ifadelere yer verdi; Yaptığınız eğitim kurumlarında binlerce evladınız eğitim görüyor, sağlık kurumlarınız şifa dağıtmaya devam ediyor. İzzet Baysal'ın yolundan ilerleyen Vakıf Mütevelli heyet üyeleri tarafından yapılan taleplerde tarafımızdan yakından takip edilmekte. Bu kapsamda Abant İzzet Baysal Üniversitesi bünyesinde açılmak istenen Hukuk Fakültesi ve Merhum Babamız İzzet Baysal'ın doğum yeri olan Seben'e Meslek Yüksek Okulu talepleri YÖK nezdinde yakından takip etmekteyiz. Bu iki konu da da en kısa sürede sonuca ulaşmak en büyük arzumuz.”
“İzzet Baysal'ın, sayısız eserin mimarı olduğu kadar, öğütleriyle ve ilkeleriyle de gönüllerdeki yerini daima muhafaza edeceğini, İzzet Baysal'ın kurduğu ve en büyük eserimdir dediği İzzet Baysal Vakfı aracılığıyla Bolu'ya kazandırdığı eğitim, kültür, sağlık ve sosyal hizmetlere yönelik eserleriyle, diğer hayır sahiplerine örnek olmaktadır. İzzet Babamızın ilkelerini, insanlığa bakış felsefesini, onun iş hayatındaki örnek davranışlarını, yardımseverliğini, az konuşan çok iş yapan, azimli, sabırlı ve vermiş olduğu öğütlerinin günlük yaşamda bizlere rehber olması ve hepimizin örnek alması gerekmektedir.”
Ercoşkun açıklamasını şu sözlerle noktaladı; Bu duygu ve düşüncelerle Sana; Şahsım ve Bolu halkının sonsuz şükran ve teşekkürlerini sunuyorum. Ömrünü insanların iyiliğine vakfeden büyük hayırsever Aziz hatıran önünde saygıyla eğiliyorum. Ruhun şad olsun İzzet Baba.”