İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Bolu Şubesi tarafından Suriye'ye yardım götüren 6 TIR Karaçayır Mahallesi'nden dualarla uğurlandı.

Gerede, Göynük ve Bolu'dan destek veren hayırseverlerin yardımı ile temin edilen gıda ve yardım malzemelerini taşıyan 6 TIR Karaçayır Mahallesi'nden hareket etti. Çok sayıda dernek üyesi ve gönüllünün katıldığı etkinlikte bir konuşma yapan İHH Bolu Şube Başkanı Fethi Sarımsakçı, Hepinizin malumu üzere Suriye'de beş yıldır devam eden bir savaş yaşanıyor. Önceleri iç savaş gibi gözüken ancak zaman geçtikçe 14 devletin doğrudan veya dolaylı olarak müdahil olduğu bir insanlık dramı yaşanıyor. Bütün şer güçlerin bir avuç Müslüman a yönelik topyekûn saldırısında hayatta kalma mücadelesi veren dindaşlarımızın, soydaşlarımızın tek dayanağı Türkiye den gönderilen yardımlardır.

Biz İHH olarak savaşın başladığı günden bugüne kadar sizlerin desteğiyle bölgeye 7100 insani yardım tırı ulaştırdık. Bugün de Gerede'den 4 TIR, Göynük' ten 1 TIR ve Bolu merkezden 1 TIR olmak üzere toplam 6 TIR'lık yardım konvoyunu sizlerin katkısı ve katılımlarıyla dualarla uğurlayacağız. Burada şunu belirtelim ki bu yardım kampanyamız oradaki kardeşlerimiz huzura ve kurtuluşa erinceye kadar devam edecektir. Suriye'de insanlık dışı ve orantısız bir savaş yaşanıyor. Katil Rusya ve Zalim Esed sivilleri, hastaneleri, camileri ve yardım bölgelerine de alçakça saldırılar düzenliyor. Daha geçen hafta 50.000 kişiye ekmek veren fırınımızı ve yanındaki değirmenimizi bombalayarak yerle bir etti. Mazlumların bir yudum ekmeğine göz diken bu canilere karşı bizim mazlumlara, mağdurlara ve müstezaflara yardımlarımız hiç durmadan devam edecektir. Özellikle saldırıların son günlerde yoğunlaştığı sınırımızın hemen yanı başındaki Bayır Bucak Türkmenlerinin durumu oldukça zorlaştı. Ağırlaşan mevsim şartlarının yanı sıra, havadan ve karadan bombardıman altında kalan bu soydaşlarımıza, dindaşlarımıza Türkiye'nin dört bir yanından yardımlarımızı sizlerin desteğiyle sürdürmeye devam edeceğiz. Şuan siz hayırsever Bolu halkının göndereceği bu yardımlar inşallah birkaç gün içinde Bayır Bucaktaki soydaşlarımıza ulaşmış olacaktır. Tek temennimiz bu insanlık dışı saldırıların ve katliamların bir an önce son bulması ve bölgeye huzurun gelmesidir. Bizlere düşen alemlerin Rabbi' ne duada bulunmak ve gücümüzün yettiğince yardım etmektir. Rabbim yardımlarınızı kabul etsin. Bizleri ve bütün Müslümanları zalimlerin, kafirlerin zulmünden ve tuzaklarından korusun inşallah. Yardım kampanyamıza destek veren Geredeli hayırseverlere, diyarı Akşemseddin'e ve tüm Bolulu hemşerilerimize, sivil toplum kuruluşlarına ve özellikle MÜSİAD ve Memur Sen'e tüm mazlumlar adına teşekkür ederiz.” dedi.

Sarımsakçı'nın konuşmasının ardından yardım tırları dua ile uğurlandı. Haber Merkezi