Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, Çarşamba günü Genel Başkanlık görevini, Ak Parti Merkez Yönetim Kurulu'nun bir sonraki Genel Başkan olarak belirlediği Ahmet Davutoğlu'na devretti. Bolu teşkilatlarından yaklaşık 800 kişi de tarihi güne tanıklık etmek üzere Ankara Arena Spor Salonu'ndaki yerini aldı.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 1'inci Olağanüstü Kongresi Ankara Arena'da gerçekleşti. Kongreye tek Genel Başkan adayı olarak giren Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, 1382 geçerli oyun tamamını alarak Ak Parti'nin 2'nci Genel Başkanı oldu.

12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın da genel başkan ve başbakan olarak son kez partililere hitap ettiği kongreye Bolu'dan da yoğun katılım oldu. İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, Genel Merkez Kurucular Kurulu Üyesi Habibe Güner, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz, Milletvekilleri Ali Ercoşkun ile Fehmi Küpçü, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, eski Milletvekili Mehmet Güner'in de aralarında bulunduğu yaklaşık 800 kişi salondaki yerini aldılar.

TARİHİ KONGREDE BOLU'DAN DA 8 KİŞİ OY KULLANDI

Kongrede Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, eski İl Başkanı Ömer Sayın, eski İl Genel Meclisi Başkanı Mücahit Kutlu, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, İl Genel Meclis Üyeleri Erol Özak ile Ahmet Uzun 30 Eylül'de gerçekleşen Ak Parti 4. Olağan Büyük Kongresinde delege olduğu için, Ali Ercoşkun ile Fehmi Küpçü ise milletvekili” olmasından dolayı Davutoğlu'nun genel başkanlığı için oy kullandı.