Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, ülkenin farklı şehirlerinde yaşayan Boluluların bu yıl 12.'si düzenlenecek olan Elma Festivali için Seben'de toplanacaklarını belirtti.

Her yıl düzenlenen Elma Festivali'nin bu yıl farklı olacağını dile getiren Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, İstanbul'daki Bolu İli ve İlçeleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ile yürüttükleri çalışma ile ülkemizin farklı şehirlerinde yaşayan Boluluları Seben'de buluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

SEBEN EKİM'DE 3 BAYRAM BİRDEN YAŞAYACAK

Seben'in Ekim ayı içerisinde adeta 3 bayram birden yaşayacağını ifade eden Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, "İlk olarak Ekim ayı başında kutlayacağımız Kurban Bayramı var. Şimdiden tüm vatandaşlarımızın, tüm hemşehrilerimizin, Türk-İslam aleminin ve İslam dünyasının bayramı kutlu olsun. Savaşların sona erdiği, sevginin ve huzurun pekiştiği bir bayram diliyorum. İkinci olarak 15 Ekim'de İzzet Baysal Vakfı'nın ilçemize yapmış olduğu AİBÜ Seben İzzet Baysal Meslek Yüksekokulu'nun açılışı var. Seben'imize böyle güzel bir eser kazandırdıkları için Ahmet Baysal'a ve İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyetine buradan teşekkür ediyorum. Tüm Bolu halkını İzzet Baysal Vakfı'nın yaptığı bu eserin açılışına davet ediyorum. Üçüncüsü ise 19 Ekim'de gerçekleştireceğimiz 12. Elma Festivali. Bu festivalin önceki festivallere göre bir farkı var. Bu yıl İstanbul'da bulunan Bolu İli ve İlçeleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ile ortak bir çalışma yürütüyoruz. Festivalin eğlence kısmını bu derneğimiz düzenliyor. Seben'imiz tüm Bolululara 19'unda ev sahipliği yapacak. Hedefimiz Ekim'in 19'unda Boluluları Seben'de buluşturmak. İnşallah bunu da başarabileceğimizi düşünüyorum. Tüm hemşehrilerimi Ekim'in 19'unda Bolulular Bayramı'na bekliyorum diyorum. Ülkemizdeki tüm Bolulular bu organizasyona davetli. Bolu İli ve İlçeleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin bu yıl tüm Boluluları Seben'de toplamak gibi bir hedefleri var. Bizler de onlara elimizden geldiğince her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. İnşallah tüm Türkiye'deki Boluluları hatta Avrupa'daki Boluluları 19 Ekim'de Seben Elma Festivali'nde buluşturacağız" şeklinde konuştu.