Bolu Eğitim Bir -Sen in, Çavuşoğlu Turizm Acentası aracılığı ile düzenlediği Karadeniz gezisine katılanlar Karadeniz'de ayak basmadık yer bırakmadılar.
Yapılan Karadeniz gezisine yoğun bir katılım oldu. Abant İzzet Baysal Üniversitesi çalışanlarının yoğunlukta olduğu geziye Eğitim Birsen üyeleri ile beraber Özel Çağsu hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatma Demir ve ekibi de katıldı. Karadeniz'in eşsiz güzelliklerini kendilerine eşlik eden rehberleri Nurhan Bayraktar Alp ve Ömer Faruk Öğretmen eşliğinde gezen katılımcılar Karadeniz'in tarihinde dinleme fırsatı buldular.
Samsun'dan başlayarak Batum a kadar giden topluluk Karadeniz'in eşsiz ormanları ,doğal yaylaları ,muhteşem Sümela manastırını gezme fırsatı buldu.
Gezilen yerler arasında Atatürk köşkü ,tarihi Ayasofya cami ,muhteşem doğasıyla Ayder yaylasıda vardı. Ordu Boztepe'ye teleferikle çıkan katılımcılar muhteşem deniz manzarasını Ordu'nun en yüksek tepesinden seyrettiler.
Batum'un ünlü Botanik bahçesi Avrupa meydanı Media heykeli orta cami Ata topraklarımızda gezilen önemli yerlerdendi. Geziye katılan Abant İzzet Baysal Üniversitesi ilahiyat fakültesi'nde görevli Yard. Doçent. Dr. Zübeyir bulut böyle bir organizasyona katılmaktan son derece memnun olduğunu belirtti .
Yine Abant İzzet Baysal Üniversitesi iktisadi ve idari bilimler fakültesinde görevli Yard.Doçent.Dr. Yaşar Ayyıldız ise kendisinin de Gürcü asıllı olduğunu belirterek Batum gezisi sırasında yaşadığı bir olayı şöyle anlattı.
Batum gezisi sırasında Batum müftülüğünü ziyaret etmek istedik ve müftülüğe gittik ordaki Türk asıllı vatandaşlarla sohbet ederken yanımıza bir gürcü vatandaş geldi ve elindeki bahçesinden topladığı portakalı satarak ilaç alacağını söyledi burda bizim dikkatimizi çeken sey gerek gelişmişlik olarak gerek sosyal haklar anlamında olsun ülkemizin Gürcistan dan cok daha ileri olduğuydu.
Bunun yanı sıra Batum'da yaşayan soydaşlarımızı görmekten de son derece memnun olduklarını belirttiler.
Çavuşoğlu turizm acentasının yetkilisi Cengiz Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, bizler Bolu da 20 yıldır insanları sevdiklerine kavuşturuyoruz son 5 yıldır da Bolu lu vatandaşlarımıza turistik geziler düzenliyoruz,Türkiye'nin her yerine yaptığımız geziler de görülmeye değer yerleri gezdirerek vatandaşlarımıza kaliteli hizmet vermeye çalışıyoruz.
Özellikle Karadeniz'i yapılan gezilerimiz coşku içinde geçiyor, hem tarihiyle hem doğasıyla muhteşem doğal manzaralarıyla her buluştuğumuzda sanki ilk defa görmüşcesine bizde aynı heyecanı yaşıyoruz. Ve son olarak şunu söylemek istiyorum, Kurtuluş savaşımızın başlangıç noktası Samsun'dan Ata topraklarımız olan hepimizin gönlünde ayrı yeri olan Batum'a kadar bizi tercih eden vatandaşlarımızı gezdirmekten ötürü son derece mutluyuz.
Karadeniz bizimle daha da güzel diyen Çavuşoğlu geziyi organize eden Eğitim Bir-Sen başkanı Tahir Düş'e , geziye Çağsu kadın kolları ekibiyle katılan Fatma Demir'e ve tüm gezi ekibine teşekkür etti.