Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın geçtiğimiz senelerde Avusturya'da bindiği ve Bolu'ya da yapacağını söylediği dağ kızağı projesinde sona gelindi. Avusturya'dan proje teslim alındı, Marmara Kalkınma Ajansı'ndan da projelendirme parası alındı. Önümüzde ki yaz ise proje hayata geçirilecek.

Başkan Yılmaz'ın yurtdışı gezilerinde görüp beğendiği projelerden biri olan Dağ kızağı yakında Bolu'da faaliyete geçiriyor. Avusturya'da bindiği ve mutlaka Bolu'ya da yapmak istediği projelerin başında gelen dağ kızağı'nın projelerini Başkan Yılmaz Avusturya'dan istemişti. Bu proje geldi ve projelendirme ücretide Marmara LKalkınma Ajansı tarafından ödendi.

Gölcük'te uygulanacak projede vatandaşlar Gölcüğe bu dağ kızağı denilen araçla inip çıkabilecekler. Özellikle inişte büyük bir adrenilinin yaşandığı dağ kızağı özellikle Avrupa ülkelerinde oldukça revaçta. Başta Avusturya olmak üzere İtalya ve Almanya'da oldukça tercih edilen dağ kızağı önümüzde ki yıl Bolu'da da kullanılmaya başlanacak. Haber Merkezi