Bolu'nun plaka numarası 14 olması nedeniyle Bolu Belediyesi tarafından 2014 yılı Bolu yılı olarak ilan edildi. Bir yıl boyunca her ayın 14'ü birbirinden güzel etkinliklerle kutlanacak Bolu yılının ilk etkinliği çok coşkulu bir şekilde başladı. Halk oyunları gösterileri ve yerel sanatçıların birbirinden hareketli şarkıları ile Bolulu vatandaşlar yerlerinde duramadı.
2014 yılı Bolu yılı olacak. Bolu Belediyesi tarafından her ayın 14'ünde çeşitli etkinliklerle Bolu'yu Türkiye'ye tanıtmak için çeşitli programlar düzenlenecek. 2014 yılının ilk ayının 14'ü etkinliklerle kutlandı. Çocuk tiyatrosu ve stant açılışlarının ardından 2014 yılının 14'üncü çiftinin nikahı kıyıldı daha sonra etkinlikler yerel sanatçıların sahne alması ile devam etti. Programa İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ve eşi Solmaz Baysal, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı, Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu ve on binlerce vatandaş katıldı.
Başkan Yılmaz ve Ahmet Baysal vatandaşlarla çiftetelli oynadı
Programda, Bolulu sanatçılar Caner Torun, Şahin Veli, İsmail Muratdağ, Ömer Öztekin, Taner Doğanöz, Ramazan Çelik, Yaşar Gayretli ve Halit Barlas sahne aldı. Programa katılan halk oyunları ekiplerinin gösterileri katılımcılardan tam not alırken, Bolulu sanatçıların soğuk havada birbirinden güzel seslendikleri parçalar ile vatandaşlar unutulmaz anlar yaşadı. İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ'da vatandaşlarla birlikte karışlıklı çiftetelli oynadı.
“2014 yılı Bolu'nun yılı olsun”
Başkan Yılmaz konuşmasında, Boluluların neşeleri ile soğuk havayı ısıttığını belirterek;” Sanatçılarımıza böyle bir program gerçekleştirdikleri için teşekkür ediyorum hiçbir ücret almadan böyle bir geceyi bize yaşattılar. Etkinliklerimiz artarak devam edecek 2014 yılı Bolu'nun yılı olsun” dedi.
“Ahmet Baysal gözyaşlarına hakim olamadı”
Hayırsever İşadamı İzzet Baysal'ın yeğeni İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal konuşmasında duygusal anlar yaşayarak gözyaşlarına hakim olamadı. Baysal; ”Biz Bolu'ya aşığız.Bizler Bolu için varız. Bizlerden sonra bizim yerimizi Bolulular alacak. Bu hayırlar sonsuza kadar yapılacak. Bu sanatçılarımızla Bolu, belediyemizle beraber güzel çalışmalara imza atacak. Biz göremeyiz ama siz gençler görürsünüz inşallah” diye konuştu.
Programın sonunda Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal sanatçılara plaket takdim etti. Havai fişek gösterisinin ardından program sona erdi.