Avrupa Birliği Projesi IVME için Brüksel'deki temaslarını bitiren Bolulu Gazeteciler, programın ikinci ayağı olan Almanya'nın Hannover kentine geçti. Burada proje ortağı Radio Leinehertz'in yetkilileri ile buluşan Bolu Basını Almanya'daki yerel basın işleyişi hakkında bilgi aldı.

Medyalog Yapım, Bolu Belediyesi, Bolu Valiliği ve 106.5 Radio Leinehertz ortaklığında devam eden IVME Projesi kapsamında Belçika'dan Almanya'nın Hannover kentine geçen Bolulu Gazeteciler burada çeşitli incelemelerde bulundu. İlk olarak proje ortağı Radio Leinehertz'i ziyaret eden Bolu basını radyonun Genel Yayın Yönetmeni Georg May'den radyo ve Hannover'da yayın yapan yerel basın hakkında bilgi aldı. Bolulu Gazetecileri Hannover'da ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Georg May Radio LeineHertz'in Hannover merkez dahil olmak üzere 21 farklı lokasyona yayın yaptığını belirtti.

EĞİTİM, EN BÜYÜK AMAÇLARIMIZDAN BİRİ

Radyonun yapısından bahseden Georg May, Radio Leinehertz'de 200 gönüllü olmak üzere yaklaşık 250 kişinin görev yaptığını söyledi. Müzik yayınlarına ek olarak haber ve kültürel programlarında radyolarında yer aldığını ifade eden May, Radyomuzda medya okullarında eğitim gören öğrenciler de yayın yapabiliyor. Eğitim en önemli amaçlarımızdan biri. Bunun dışında yaklaşık 200 gönüllü radyomuzda görev almış durumda. Program yapmak isteyen tüm vatandaşlar gelip burada radyo programı yapabiliyor. Rusça ve Türkçe programlarımız var. Radyomuzda program yapan Türk müzik grubumuz da mevcut. Ayrıca vatandaşlara haber, hava ve yol durumu bilgilerini aktarıyoruz. Yaklaşık 1 milyon 200 bin kişiye ulaşabiliyoruz” dedi.

Programın sonunda Bolulu gazetecilerin sorularını cevaplayan George May'e Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu ve Başkan Yardımcısı Mert Minisker tarafından üzerinde Köroğlu figürü bulunan plaket takdim edildi. Haber Merkezi